f

10.2.2017

Weekendsafkaa

Uskomatonta, kuinka nopeaa tämä aika tuntuu juoksevan. Jälleen on ihana perjantai ja aika miettiä jotain spesiaalimpaa syötävää. Viime viikon perjantai-ilta vilahti vauhdilla HopLopissa, kun vietimme kuopuksen kaverisynttäreitä mukavalla porukalla. Myyssit jäi sinä iltana paitsioon, mutta korjasimme sen sitten lauantaina pitsalla.

Tänään on Koivulehdossa myyssiruuaksi luvassa jälleen pitsaa. Pitsaa, joka täytyy suorittaa nopealla aikataululla nautittavaksi, sillä osa porukastamme lähtee jäähallille katsomaan jääkiekkomatsia ja me loput suuntaamme mummun ja papan kisakatsomoon seuraamaan sitä samaa peliä telkkarista. Mukava ja erilainen perjantai-ilta tiedossa, pitkästä aikaa lätkämatsin parissa.

Muutama viikko takaperin Koivulehdossa tehtiin perjantairuuaksi porilaisia. Niitä onkin viimeksi värkätty useampi vuosi sitten, joten pitkästä aikaa ne maistuivatkin todella herkullisilta.




















































Leivoin pitaleipiä porilaisten sämpylöiksi, sillä ne ovat taskumallinsa ansiosta kätevämpiä pitämään edes suurimman osan täytteistä sisällään. Toki jos täyttää porilaisensa niin täyteen kuin allekirjoittanut, niin siltikin osan täytteistä saa syödä jälkeenpäin lautaseltansa.

Löysin kivan pitaleipä -reseptin Tiskivuoren emäntä -blogista (<-linkki).

































Nopeat pitaleivät á la Heidi K.:
(10 kpl)

3 dl vettä
8 dl luomuvehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
1 pss kuivahiivaa

Kaada kuivahiiva reilusti kädenlämpöiseen veteen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vatkaten vesiseokseen muutamassa erässä. Lisää öljy ja vaivaa taikina tasaiseksi niin, että taikina irtoaa kulhon reunoilta. Peitä taikina leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä puoli tuntia.

Leikkaa taikina 10:een yhtä suureen palaan ja pyöräytä niistä pallot jauhotetulla alustalla. Painele taikinapallot kädellä tasaisiksi noin 1–2 cm:n  korkuisiksi ja nostele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Anna leipien kohota pellillä vielä kymmenen minuuttia. Paista pitaleivät 275 asteessa noin seitsemän minuuttia. Älä avaa uuninluukkua kesken paistamisen, sillä pitaleivät saattavat lässähtää. Leipien kuuluu siis kohota pulleiksi.

Pitaleipien hiukan jäähtyessä valmistellaan porilaisten täytteet ja paistetaan makkarapihvit paistinpannulla.



























Porilaisten täytteet Koivulehdon tyyliin:

Makkarapihvit
luomuketsuppi
sinappi
kurkkusalaatti
luomusipulia kuutioituna
luomutomaattia kuutioituna
punaista paprikaa kuutioituna
Sulo-annossalaattia
























































Rentouttavaa viikonloppua toivottaen


Sandra*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti