f

14.9.2014

Äidin lempiruoka eli broileripastavuoka

Sattuneesta syystä, joka otsikostakin selviää, tätä broileripastavuokaa Koivulehdossa tehdään usein. Tämä vaan on niin herkullista! Resepti on myös helposti muunneltavissa, kun vaihtelee kasviksia monipuolisesti saatavuudenkin mukaan. 





























Sandran herkullinen broileripastavuoka:

1 pkt maustamattomia broilerin fileesuikaleita
nokare voita ja loraus Avokado Zest -öljyä
suolaa, currya, mustapippuria, hyppysellinen paprikajauhetta
3-4 luomuporkkanaa raastettuna
2-3 luomusipulia kuutioituna
1 luomukukkakaali tai luomuparsakaali
vaihtoehtoisesti myös 1-2 punaista paprikaa, 1 kesäkurpitsa tai pari pussia suikalejuureksia
4-6 dl kuohukermaa
loraus sitruunamehua
2-3 tl hunajaa
1 pss (gluteenitonta) fusillipastaa tai pennepastaa kypsentämättömänä

juustoraastetta haluamasi määrä (Rainbow kermajuusto on herkullinen vaihtoehto tähän)





























Ruskista broilerin fileesuikaleet paistinpannulla. Kuori kasvikset ja pese ne huolellisesti. Raasta porkkanat raasteeksi ja kuutioi loput kasvikset sopivan pieniksi kuutioiksi. 

Lisää pannulle kuutioidut sipulit, porkkanaraaste ja hienoksi kuutioitu kukkakaali tai parsakaali tai ne kasvikset, joita päätät käyttää. Lisää pannulle mausteita ja anna ainesten pienen hetken aikaa paahtua pannulla. 

Lisää joukkoon kuohukermat, sekoita ja anna seoksen kiehua hetken aikaa. Lisää sitten kastikkeeseen sitruunamehu ja hunaja sekä muita mausteita tarpeen mukaan. Anna jälleen seoksen kiehahtaa, sekoita kastiketta huolellisesti ja tarkista maku. Kastikkeen maku saa olla hiukan tymäkämpi tässä vaiheessa, koska pasta imee itseensä suolaa ja muita makuja ruoan kypsyessä uunissa.

Kaada pussillinen kypsentämätöntä pastaa uunivuoan pohjalle ja kaada herkullisen makuinen broileri-kasviskastike pastan päälle. Mikäli kypsennät pastat etukäteen, silloin vuokaan ei tarvitse lisätä enää vettä. Sekoita kahden ison lusikan avulla pasta ja broilerikastike hyvin sekaisin. Lisää vuokaan vettä niin, että pasta juuri ja juuri peittyy. Lisää pastaseoksen päälle juustoraastetta. Aseta täysi uunivuoka leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja nosta ruoka pellillä uuniin kypsymään. Näin vältät inhottavat roiskeet uuninpohjalla, jos kastiketta kiehuu hiukan uunivuoasta yli. Paista broileripastavuokaa 200 asteessa 50-60 minuuttia tai kunnes ruoka on kypsää.





























Kun otat ruuan pois uunista, anna sen hetken aikaa, noin 10 minuuttia, rauhassa vetäytyä ennen tarjoilua. 








Tämä ruoka on todella makoisaa, ja se sopii loistavasti niin arkiruoaksi kuin viikonloppujenkin herkkuruokahetkiin.































Sandra*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti