f

23.5.2014

Perjantain pitsapannari

Huliviliviikon päätteeksi Koivulehdossa nautittiin helppoa ja hyvää jauhelihapitsapannaria. Pannari itsessään on hyvin ravitsevaa, koska se sisältää maitoa, kananmunia ja jauhoja. Kannattaa valita vehnäjauhoja hiukan terveellisempi vaihtoehto, jolloin pitsapannari toimii mainiosti ravitsevana ja täyttävänä ruokalajina perheen ruokapöydässä. Koivulehdossa käytettiin Sunnuntai Tumma Gluteeniton Jauhoseosta ja kaurahiutaleita, mutta yksi hyvä vaihtoehto vehnäjauhoille voisi olla vaikkapa spelttijauhot. Pitsapannarin kylkeen voi valmistaa myös vihersalaattia tuomaan raikkautta aterialle. 




























Periaatteessa pitsapannarin tekemiseen soveltuu mikä tahansa pannukakun ohje, kunhan muistaa tehdä ohjeesta sokerittoman version. Mikäli sinulta löytyy omasta reseptipankistasi juuri sinun makuusi sopiva maailman paras pannukakkuohje, kannattaa soveltaa siitä ohjeesta tällaiseen pitsapannariin soveltuva versio. Käytännössähän ohjeesta tarvitsee poistaa vain sokeri ja vaniljasokeri. 

Koivulehdon pitsapannari:
uunipellillinen

8 dl luomukevytmaitoa
4 luomukananmunaa
1-2 tl suolaa
50 g voita
2 tl leivinjauhetta
5 dl jauhoja (minä laitoin 4 dl Sunnuntai Tumma Gluteeniton Jauhoseosta + 1 dl kaurahiutaleita)


400 g jauhelihaa
2 luomuporkkanaa raastettuna
6-8 makeita terttukirsikkatomaatteja 
2 punaista paprikaa
1-2 luomusipulia
1 valkosipulinkynsi
suolaa, mustapippuria
1-2 rkl tomaattipyreetä 
1/2 tl hunajaa
pieni loraus soijakastiketta
5-8 oksaa tuoretta basilikaa (ehkä noin 10-15 basilikan lehteä)
3 oksaa tuoretta lehtipersiljaa

juustoraastetta







Tee ensiksi pannukakkutaikina. Mittaa kulhoon maito ja lisää mukaan kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maitoseokseen huolellisesti vatkaten, ettei taikinaan jää jauhopaakkuja. Lisää sulanut ja hiukan jäähtynyt voisula taikinaan ja sekoita hyvin. Anna taikinan turvota jääkaapissa puolisen tuntia. Valmista sillä aikaa jauhelihatäyte.

Ruskista jauheliha ja mausta sitä suolalla. Lisää pannulle hienoksi kuutioitu sipuli. Pese ja kuori porkkanat, raasta ne hienoksi raasteeksi ja lisää raaste pannulle jauhelihan joukkoon. Pese ja kuutioi paprikat  ja tomaatit ja lisää myös ne pannulle pehmenemään. Mausta jauhelihaseosta lisäämällä tomaattipyreetä, hunajaa, soijakastiketta sekä tuoreita yrttejä ja mustapippuria. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita.

Kaada pannukakkutaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele pinnalle jauhelihaseos. Ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste. Paista pannukakkua 225 asteessa 25-30 minuuttia, minä käytin lisäksi kiertoilma-asetusta uunissani.




Tällä ohjeella pannukakusta tulee melko paksu, koska halusin pitsapannarista tarpeeksi ruokaisan version, mutta jos haluat hiukan ohuemman pannarin voit vähentää ainesten määrää. Maukas versio pitsapannariohjeesta löytyy Hellapoliisin verkkosivuilta, ja hänen ohjeessaan on käytetty hieman vähemmän aineksia. (Blogin nimi toimii linkkinä ohjeeseen.)





Mukavaa viikonlopun aattoa!
Terkuin Sandra*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti