f

27.6.2014

Jogurttijäätelö

Pari vuotta sitten leikkasin talteen eräästä lehdestä jogurttijäätelön ohjeen. Unohdin reseptin kuitenkin arkistojen kätköihin, kunnes maistoin todella hyvää Ingmannin Frozen Yogurt -jogurttijäätelöä. Siitä innostuneena päätin kokeilla jogurttijäätelön valmistusta kotona, ja onneksi löysin reseptini, sillä siitä lähtien jäätelökoneemme on aika ajoin pyörittänyt meille jogurttijäätelöä herkkuhampaan kolotukseen.


Vaatimattomat kesäkelit eivät ole varsinaisesti innostaneet jäätelön syömiseen, mutta sisätiloissa jäätelö on maistunut oikein hyvin. :)




Raikas jogurttijäätelö á la KIPPO YOGURT:

Valmistusaika ilman konetta on noin 6-8 tuntia

1,4 litraa kreikkalaista tai luomuluonnonjogurttia
3/4 dl sokeria (oman maun mukaan tarvittaessa hieman sitruunamehua sekä ripaus ksantaanikumia, joka estää jäähileiden syntyä)

Laita tiheäverkkoinen siivilä suuren kulhon päälle ja kaada jogurtti siivilään. Peitä kelmulla ja anna valua jääkaapissa kaksi tuntia. Kaada ylimääräinen vesi pois. Mikäli taloudestasi ei löydy tarpeeksi tiheäverkkoista siivilää, revi auki kaksi tai kolme suodatinpussia ja vuoraa niillä siivilä, jolloin pystyt valuttamaan jogurtista ylimääräisen veden pois.

Sekoita jogurtti ja sokeri kulhossa. Laita jääkaappiin tunniksi ja sen jälkeen pakastimeen 45 minuutiksi, sekoita ja laita takaisin pakastimeen puoleksi tunniksi. Sekoita vartin tai puolen tunnin välein, kunnes seos on kiinteytynyt jogurttijäätelöksi.

Tarkista makeus, lisää tarvittaessa sokeria tai hunajaa. Nauti heti tai pakasta ilmatiiviissä astiassa.




Jogurttijäätelö Sandran tapaan:

1 kg Lidlin kreikkalaista jogurttia (10%) 
2-4 rkl juoksevaa hunajaa
2-4 rkl vaniljasokeria (Meiran vaniljasokeria, joka ei sisällä vanilliinisokeria)

Sekoita ainekset kulhossa keskenään ja maistele jäätelömassan makeus sopivaksi. Laita jäätelömassa jäätelökoneeseen tai valmista jäätelö yllä mainittujen ohjeiden mukaisesti. Jäätelökoneella jäätelön valmistus kestää noin 30 minuuttia. 



Koivulehdon keittiössä käytän yleensä Meiran vaniljasokeria, koska se ei sisällä vanilliinisokeria. Olen huomannut, että vanilliinisokeri tuo hiukan väkevää makua tullessaan silloin kun sitä ei kuumenneta. Esimerkiksi jogurttijäätelön tai kermavaahdon maustamisessa on mielestäni parempi välttää vanilliinisokeria.





Sandra*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti