f

3.4.2014

Virallisen päivän jäätelökakku

Hetki sitten vietimme poikamme virallista syntymäpäivää perhepiirissä. Koivulehdossa on vakiintunut tapa, että virallisena syntymäpäivänä juhlimme perheen kesken, ja synttärisankari saa päättää päivällisruuan sekä jälkiruuan, joka yleensä on tietenkin kakku. Virallista päivää juhlitaan, oli arkipäivä tai ei. Synttärijuhlat kavereille ja kummeille järjestämme yleensä seuraavana mahdollisena viikonloppuna.


Tällä kertaa sankarin toivelistalla oli lihapullia, nakkeja, ranskalaisia sekä makkaraleipiä. Kakuksi valikoitui neuvottelujen jälkeen jäätelökakku ja makkaraleivät nautittiin juhlapäivän aamiaisella puuron kaverina. Lihapullat tein itse, nakit korvasin Snellmannin Kunnon lenkki- siivuilla, ja ranskalaiset ostettiin luomuversiona kaupan pakastealtaasta. Lopputulemana oli makkaraperunat lihapullilla, ei salaattia.

Lihapullat tein tällä kertaa reseptillä jonka vedin hatusta, mutta jäätelökakun tein Vaaleanpunaisen hirsitalon Marjan vinkkien mukaan. (Blogin nimi toimii linkkinä). Etsiskelin nettimaailmasta vinkkejä jäätelökakkuun, ja Marjan minttujäätelökakku täytti sekä sankarin että äidin toiveet täydellisesti. Jäätelökakku oli herkullista, mutta seuraavalla kerralla taidan tehdä reseptiin muutaman muutoksen saadakseni siitä helpommin leikattavan.




























Suklainen minttu-vaniljajäätelökakku:

Keksipohjaan käytin Domino-keksejä 200 g sekä sulatettua voita 50 g. 

1 litra vaniljajäätelöä
1 litra minttujäätelöä
1 Maraboun minttukrokanttisuklaalevy
1/2 levyä maitosuklaata


Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja ota vaniljajäätelöpaketti sekä minttujäätelöpaketti huoneenlämpöön.
Laita keksit minigrip-pussiin ja murskaa ne kaulimella hienoksi muruksi. Sekoita keksimurut ja sulatettu voi kulhossa ja painele seos vuoan pohjalle lusikan avulla. Laita vuoka hetkeksi jääkaappiin, jotta keksipohja jäähtyy. Murskaa minttukrokanttisuklaa veitsellä hienoksi muruksi.

Lusikoi ensin vaniljajäätelö vuokaan keksipohjan päälle. Levitä vaniljajäätelön päälle puolet suklaarouheesta ja lusikoi minttujäätelö vuokaan. Tasoita pinta sievästi ja vuoraa vuoka tuorekelmulla. Laita kakku pakastimeen.





Kakku kannattaa ottaa hyvissä ajoin ennen tarjoilua huoneenlämpöön jotta se ehtii hiukan pehmentyä. Koristele kakku sulatetulla suklaalla, suklaarouheella ja minivaahtokarkeilla.

Keksipohja oli kylmän jäätelön alla niin hankala leikattava, että seuraavalla kerralla teen suklaisen kakkupohjan kääretorttulevystä jäätelökakun pohjaksi. 






Kuorrutus sulatetusta suklaasta on todella kaunis, mutta se on myös hankala leikattava kylmän jäätelön päällä. Seuraavan jäätelökakkuni koristelen mielummin suklaarouheella, minivaahtokarkeilla tai vaikka marjoilla. Kakun leikkautuvuus on erittäin tärkeä asia juhlapöydän kruunulle.





Jäätelö on ainoa ruoka, minkä äiti saa syödä lämpimänä.
Sandra*


8 kommenttia:

  1. Kakku oli aivan ihanaa...

    VastaaPoista
  2. Hihhih, äitikö se siellä? :)
    Juu-u, oli kyllä hyvää!

    VastaaPoista
  3. Näyttää kyllä tosi hyvältä :-)

    VastaaPoista
  4. Upea kakku (tuon ohjeen kyllä testaan!) ja ihana blogi, perhe Hulabaloo. Voitaisiin tulla joku päivä vielä lisämään ääntä sinne Koivulehtoon –Kiljuset :)

    VastaaPoista
  5. Hah! Juujuu tänne vaan, vierotusoireitahan sitä tulee jos liian rauhalliseksi meno menee!! Tervetuloa koko poppoo! <3

    VastaaPoista
  6. Se oli niin hyvää, ettei haittaa, vaikka sitä oli vähän vaikea leikata!

    VastaaPoista
  7. Ei haittaakaan, makuhan se on tärkein! ;))

    VastaaPoista