f

9.5.2014

Sitruunainen lohi-parsapasta

Ollessamme vielä nuori pari eli aikaan ennen lapsiamme ja asustimme kahdestaan kokkasimme todella usein lohipastaa. Siitä syystä, että se on hyvää ja terveellistä mutta myös helppo ja nopea ruoka tehdä pitkän päivän jälkeen. Lohipasta on edelleen yksi monista suosikkiruuistamme, mutta monipuolisen ruokalistan nimissä teemme sitä nykyään harvemmin kuin ennen.

Eilen oli upea, aurinkoinen sekä lämmin sää, ja päivällisruuaksi nautimme ihanan kepeää ja keväistä pastaa. Lohipastakin taipuu moneen makuun pienillä muutoksilla, ja tällä kertaa ajattelin kevään kunniaksi lisätä lohen kaveriksi tankoparsaa. Innoitusta hain Pastanjauhajien blogista, josta löytyy mainio resepti sitruunaiselle parsapastalle. (< linkki). Sitruunainen lohi-parsapasta maistui koko perheelle mainiosti, ja kun leikkasin tankoparsat pieniksi kuutioiksi lapsetkin söivät tankoparsaa mieluusti pastakastikkeen joukossa.


























Sitruunainen lohi-parsapasta Koivulehdon tyyliin:

noin 500 g lohifileetä
Avokado zest -öljyä
2-3 luomusipulia
1 puntti vihreä tankoparsaa (á 500 g)
1 luomusitruunan mehu
reilu kourallinen raastettua parmesaania
1-2 prk kuohukermaa (á 2 dl)
spagettia
suolaa, mustapippuria ja tilliä 




























Vihreää tankoparsaa ei välttämättä tarvitse kuoria, mutta leikkaa tyvestä kova osa pois. Kiehauta riittävän suuressa kattilassa keitinvesi parsoille ja pastalle. Lisää veteen suolaa. Keitä ensin tankoparsat kypsiksi, mutta ei kuitenkaan liian kypsiksi eli lötköiksi. Aikaa tähän kuluu noin kuusi minuuttia. Siirrä parsa heti hetkeksi kylmään veteen, jotta sen kypsyminen loppuu. Älä kaada keitinvettä pois, sillä siinä keitetään pasta hetken kuluttua.

Kuutioi sipulit, tankoparsat ja lohifilee. Kuullota sipulisilppua avokado zest -öljyssä hetken aikaa ja lisää sen jälkeen pannulle lohikuutiot. Paista lohikuutioita hetkinen ja lisää pannulle kerma sekä sitruunan mehu ja mausteet. Lisää suolaa kuitenkin varovasti, sillä parmesaani tuo mukanaan suolaisuutta kastikkeeseen. Anna kastikkeen kiehua hetken aikaa. 

Kuumenna tankoparsojen keitinvesi uudelleen kiehuvaksi ja lisää sinne pasta kypsymään. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää lohikastikkeeseen kourallinen raastettua parmesaania sekä kuutioidut tankoparsat ja anna kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mausteita.

Valuta pasta lävikössä ja tarjoile spagetti lohi-parsakastikkeen kanssa välittömästi. Voit raastaa annoksen päälle hiukan parmesaania.



Ytimekäs tietoisku parsan ravintoarvosta löytyi kasvikset.fi -osoitteesta. Parsa on sellaisenaan kevyttä syötävää, sillä sadassa grammassa on vain 26 kcal. Parsa sisältää runsaasti foolihappoa ja jonkin verran muitakin B-ryhmän vitamiineja. Siinä on myös K-vitamiinia, C-vitamiinia ja beetakaroteenia. Parsa on myös melko hyvä kaliumin ja kuidun lähde.





Se ois taas perjantai, kylläpä viikko vilahti nopeasti!
On viikonloppu eessä taas -lallatteluterveisin Sandra*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti