f

28.3.2014

Helpot ja nopeat kasvispihvit

Keskiviikkona perheemme söi päivällisruuaksi yllättävän helposti valmistuvia kasvispihvejä. Kasvispihvejä, joihin fetajuusto antaa mukavasti makua, lapsetkin syövät mielellään. 

Katselin blogimaailman tarjontaa kasvispihvien reseptivalikoimasta ja poimin ideoita, joiden mukaan improvisoin feta-kasvispihvit oman mieleni mukaan.









Sandran keskiviikon feta-kasvispihvit:

1 luomuparsakaali
8 luomuporkkanaa 
2-3 luomusipulia
1 pkt Arla Apetina pala -juustoa (200g)
3 luomumunaa
loraus kuohukermaa
1-2 kourallista gluteenittomia korppujauhoja
suolaa ja pippuria

korppujauhoja ja voita



Kuori porkkanat ja sipulit sekä irrota parsakaalista kukinnot. Pese porkkanat ja parsakaali huolellisesti. Raasta kasvikset hienoksi raasteeksi monitoimikoneella. Hienonna fetajuusto lautasella haarukalla painelemalla. Kaavi raasteseos taikinakulhoon ja lisää mukaan fetajuusto sekä muut taikinan ainekset.

Vaivaa raastetaikinaa käsin, jotta saat siihen helposti muotoiltavan koostumuksen.

Ota taikinasta ruokalusikalla nokareita leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja muotoile lusikan avulla taikinasta ohuita pihvejä. 

Ripottele muotoiltujen pihvien päälle korppujauhoja ja sekä voinokare.
Paista 200 asteessa 25 minuuttia.






Mitä ohuemmaksi maltat pihvit muotoilla, sitä herkullisempia pihvejä saat.


























Kasvispihveihin tulee ihanan rapeat reunat.
































Keskiviikkoterkkusin viikonlopun aattona Sandra*

2 kommenttia:

  1. Heip, kiitos helposta ja maukkaasta ohjeesta. Teimme näitä tänään ja satsista riitti 3 pellilliseen pihvejä :) Teimme pihvien kaveriksi tsatsikia ja kävi näiden kanssa oikein hyvin.

    VastaaPoista
  2. Hei!
    Ihana kuulla, että olet löytänyt reseptini. Pihveistä tulee kyllä maukkaita, mutta unohdin kait mainita reseptissä, että satsi on todella iso. Anteeksi, meillä on iso perhe täällä Koivulehdossa ja siitä syystä reseptini on mitoitettu aina niin reilun kokoisiksi. Pihvit voi kyllä pakastaa, joten kokeileppa pakastaa ne mitä ette jaksaneet syödä, on sitten mukava joku toinen päivä lämmittää pakasteesta pihvejä ruuaksi. Tsatsiki sopii varmasti ihanasti pihvien kaveriksi.

    Kiitos kommentistasi, et usko miten se lämmittää mieltä! ;) Blogini on pakon edessä joutunut retuperälle, kun uskomaton arjen hulina on imaissut minut mustaan aukkoonsa. Aion kuitenkin vielä jatkaa päivityksiä ja blogin korjaamista, kunhan vain löydän aikaa.

    t. Sandra

    VastaaPoista