f

14.2.2017

Ystävänpäivän raakasuklaakakku

Hei ja hyvää ystävänpäivää! Ystävänpäivän kunniaksi esittelen teille kaikkien aikojen suosikkini kaikista koskaan tekemistäni raakakakuista, samettisen suklaisen ja vaniljaisen raakakakun, joka on saanut lähes jokaisen maistelijan ihmettelemään, että onko tämä todella raakakakku. Tämä monivaiheinen resepti syntyi yhdistelemällä useaa raakaleivontareseptiä, joita löysin paristakin lähteestä, netistä ja raakaleivontakirjoista. Se taitaakin olla Koivulehdossa paras tapa saada aikaan omaan makuun sopivia lopputuloksia, kun poimii mielenkiintoisista resepteistä itseään inspiroivat ainekset ja yhdistelee niitä sitten mielensä mukaan suloiseksi sopaksi.




















































Sandran all time favourite -raakasuklaakakku

Pohja:
2 dl manteleita (liotettuina vedessä vähintään 8 tuntia)
2 dl hasselpähkinöitä (liotettuina vedessä vähintään 8 tuntia)
7 kuivattua taatelia (liota kuivattuja taateleita pienessä vesimäärässä 15-30 minuuttia)
2-4 rkl raakakaakaojauhetta
1/2-1 tl vaniljajauhetta
hyppysellinen hyvälaatuista suolaa

Kaada liotetut pähkinät siivilään, huuhtele ne hyvin ja jätä ne hetkeksi valumaan. Prosessoi pähkinät monitoimikoneen tai tehosekoittimen avulla sopivaksi massaksi yhdessä liotettujen taateleiden, raakakaakaojauheen, vaniljajauheen ja suolan kanssa. Massa saa jäädän jonkin verran rouheaksi, jotta pohjassa on hiukan purutuntumaa. Massa on valmista, kun pystyt muotoilemaan sen lusikan avulla tiiviiksi massaksi irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Käytin tässä reseptissä halkaisijaltaan 22 cm:n kokoista irtopohjavuokaa. Kun pohja on taputeltu, laita vuoka pakastimeen siksi aikaa, kun teet ensimmäisen täytteen.


Täyte 1 eli vaniljatäyte:
3 dl cashewpähkinöitä (liotettuna vedessä 60 minuuttia)
1/2 dl sulaa kookosöljyä
1-2 rkl sitruunamehua
1 dl kookosmaitoa (sitä kookospurkin yläosaan jähmettynyttä valkoista kermaa mahdollisimman paljon)
4 rkl hunajaa
1-2 tl jauhettua vaniljaa
hyppysellinen hyvälaatuista suolaa

Sekoita kaikki ainekset (sula kookosöljy viimeisenä, kun massa on jo tasaista) tehosekoittimessa kuohkeaksi massaksi ja kaada kakkupohjan päälle. Laita vuoka jälleen pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat toisen täytteen.


Täyte 2 eli suklaatäyte:
2 dl cashewpähkinöitä (liotettuna vedessä 60 minuuttia)
3 rkl vettä tai pähkinämaitoa
1/2 dl kookosöljyä sulana
1/2 tl jauhettua vaniljaa
4-5 rkl raakakaakaojauhetta
hyppysellinen laadukasta suolaa
2-4 rkl hunajaa
loraus vaahterasiirappia

Sekoita kaikki ainekset (sula kookosöljy viimeisenä, kun massa on jo tasaista) tehosekoittimessa täysin tasaiseksi massaksi. Kaada massa irtopohjavuokaan vaniljakerroksen päälle. Suojaa vuokaa kelmulla ja laita kakku pakkaseen jähmettymään useammaksi tunniksi tai mielellään jopa yön yli.


Kuorrute:
1 dl kookosöljyä sulana
1 dl raakakaakaojauhetta
1/2 dl vaahterasiirappia tai hunajaa (oman makusi mukaan)
1/2 tl jauhettua vaniljaa
ripaus laadukasta suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi ja tarkista maku. Koristele kakku suklaakuorrutuksella jäisenä tai ainakin hyvin kylmänä. Kylmä kakku auttaa kuorrutetta jähmettymään paikoilleen välittömästi. Laita kakku hetkeksi takaisin viileään jähmettymään.










































































































Lämpöisin sydänterveisin

Sandra*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti