f

27.5.2014

Täytetyt paprikat







Täytetyt paprikat ovat olleet osa perheemme ruokavalikoimaa jo pitkään. Muistini mukaan niitä on keittiöissämme tehty jo aikaan ennen lapsia, ja nämä taisivat olla jopa esikoisemme ensimmäinen suosikkiruoka. Täyte on muuttunut vuosien saatossa niin moneen kertaan, että kaikkia täytevariaatioita en millään kykene edes muistamaan. Tämä on siitäkin syystä niin kiva ruokalaji, että jokainen voi tehdä omaan makuunsa sopivan täytteen sen mukaan, mitä makuja milloinkin mieli halajaa.






Sandran täytetyt paprikat tällä kertaa ja pari täytevariaatiota vuosien varrelta:

4-5 punaista paprikaa, kukin kuitenkin tarpeensa mukaan

Täyte 1:
400 g jauhelihaa
2 rkl aurinkokuivattuja tomaatikuutioita
2 luomusipulia
1/2-1 luomuparsakaali
1 valkosipulinkynsi 
1 dl täysjyväriisiä + vettä 2-3 dl
suolaa, mustapippuria
1/2-1 tl paprikamaustetta

Täyte 2:
400 g jauhelihaa
2-3 luomusipulia
1 rkl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
1 pss suikalejuureksia tai 2-3 luomuporkkanaa raastettuna
1 rasia Valio Viola aurinkokuivattutomaatti -tuorejuustoa
1-2 dl riisiä

Täyte 3:
400 g jauhelihaa
2-3 luomusipulia
1-2 dl riisiä
1 rasia Creme Bonjour Cuisine Pippurisekoitus -tuorejuustoa





























Halkaise paprikat pitkittäin, poista kanta ja siemenet sekä huuhtele paprikat perusteellisesti. Aseta paprikan puolikkaat vieri viereen uunivuokaan odottamaan täytettä.

Ruskista jauheliha, lisää pannulle hienoksi kuutioitu sipuli ja valkosipuli sekä aurinkokuivatut tomaattikuutiot. Pese parsakaali huolellisesti ja raasta se raastinraudalla hienoksi raasteeksi, voit raastaa jonkin verran myös parsakaalin vartta mukaan. Lisää pannulle parsakaali, riisi ja mausteet, pyöräytä aineksia muutaman kerran sekaisin. Lisää pannulle vesi ja anna seoksen kiehua niin kauan että riisi on kypsää. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Lusikoi jauhelihatäyte paprikan puolikkaille tasaisesti ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista paprikoita 200 asteessa 20-30 minuuttia.













Arkistojen kätköistä
Sandra*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti