Koivulehdon bataatti-kesäkurpitsasosekeitto:
3 isohkoa bataattia
2 kesäkurpitsaa
2-3 luomuporkkanaa
2-3 luomusipulia
1 valkosipulinkynsi
vettä
2 dl kuohukermaa
suolaa, mustapippuria, nokare voita
raejuustoa ja tuoretta ruisleipää
Kuori bataatit, huuhtele ne huolellisesti ja pilko ne noin kahdeksaan osaan. Pese kesäkurpitsat huolellisesti ja kuutioi ne myös 6-8 osaan. Pilko sipulit neljään osaan ja laita kaikki kasvikset kattilaan. Lisää vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät, muista lisätä keitinveteen hiukan suolaa jo tässä vaiheessa. Keitä kannen alla kasvikset kypsiksi, lisää kerma ja loput mausteet. Anna keiton kiehahtaa ja tarkista maku. Soseuta keitto samettisen pehmeäksi sauvasekoittimen tai tehosekoittimen avulla.
Tarjoile keitto raejuuston ja tuoreen ruisleivän kera.
Mukavaa viikkoa kaikille!
Sandra*
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti