f

16.6.2014

Havaijilainen broilerikiusaus

Tässäpä jälleen yksi meidän perheen suosikkiruuista. Nappasin tällaisen ananas-feta-broileri-vuoka -reseptin jostain lehtimainoksesta muutama kesä sitten. Valitettavasti en kykene muistamaan, mistä reseptin löysin ja kenen laatima se oli. Esittelen teille kuitenkin oman versioni kyseisestä reseptistä.





























Tähän väliin voisin mainita muutaman sanasen yhdestä lempimausteistani eli currysta. Curry on maustesekoitus, jonka reseptit vaihtelevat suuresti. Jokaisella maustetalolla ja heidän tuotemerkillään on oma sekoituksensa, ja siitä syystä ne voivat olla hyvinkin erilaisia maultaan. Tyypillisiä curryn ainesosia ovat korianterin siemenet, kurkuma, jeera eli juustokumina, ruskeat sinapinsiemenet, kardemumma, muskotti, chili, kaneli ja laakerinlehti. Esimerkkinä mainittakkoon erään tuotemerkin curry, joka pitää sisällään chiliä. Voitte uskoa, että pilasin useammankin ruokalajin tällä kyseisellä currylla ennen kuin tajusin, että kyseinen curry sisälsi chiliä. Koivulehdon keittiössä ehdottomasti paras curry on sellainen mausteseos, joka ei sisällä chiliä eikä suolaa. Useampien tuotemerkkien curryt sisältävät nimittäin myös suolaa, ja mielestäni on mukavampi lisätä currya sopivan reilusti ilman että ruuasta tulee kamalan suolaista.

































Sandran havaijilainen broilerivuoka:

1 pkt maustamattomia broilerin fileesuikaleita (á 300 g)
2-3 luomusipulia
1 punainen paprika
(myös parsakaalia tai kesäkurpitsaa hienoksi kuutioituna voi käyttää)
1 tlk ananasta hienoksi kuutioituna (á 227 g)
4,5 dl täysjyväriisiä
1 pkt Arla Apetina pala -juustoa á 200 g tai salaattijuustokuutioita
2 dl kookoskermaa
4 dl kuohukermaa
5-6 dl vettä
suolaa, mustapippuria, currya
(tuoretta minttua hienonnettuna)







Ruskista broilerin fileesuikaleet paistinpannulla. Lisää pannulle kuutioidut sipulit ja paprikat. Lisää pannulle mausteita ja anna ainesten hetken aikaa paahtua. Lisää ananastölkistä ananasmehu, kermat sekä riisi pannulle ja anna seoksen hautua miedolla lämmöllä. Kuutioi sillä aikaa ananakset ja fetajuusto kuutioiksi ja lisää ne pannulle. Anna seoksen hautua hetken aikaa ja tarkista maku. Tässä vaiheessa voisi ruokaan lisätä myös hienonnettua tuoretta minttua. Minun minttusatoni on kuitenkin tällä hetkellä sen verran vaatimaton, että tällä kertaa se jäi meidän ruuastamme puuttumaan.





























Siirrä broileri-riisiseos uunivuokaan ja lisää vettä. Vinkkinä mainittakoon, että uunivuoka kannattaa siirtää leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Näin uuni säilyy siistinä, mikäli nestettä kiehuu hiukan yli. Kypsennä ruokaa 200 asteessa noin tunti, kunnes neste on hyvin imeytynyt riisiin, tarvittaessa voit laskea uunin lämpötilaa. Minä käytin lisäksi myös kiertoilma-asetusta uunissani. Nostettuasi kypsän ruuan uunista anna ruuan vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.














Maanantaiterveisin 
Sandra*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti