f

9.2.2017

Superhyvää suklaakakkua




Torstai on toivoa täynnä, ja erään torstain toivonhuumassa innostuin kokeilemaan SuperLemon -blogista löytämääni suklaakakkureseptiä. Tämä ei ole raakakakku, vaan uunissa kypsennetty mutakakkutyyppinen herkku, joka on viljaton ja pähkinätön eikä sisällä valkoista sokeria.

Kakku on hyvin simppeli tehdä, sillä kaikki aineet mitataan tehosekoittimen tai monitoimikoneen kannuun ja surautetaan taikinaksi. Makuviilausten jälkeen taikina kumotaan kakkuvuokaan ja työnnetään uuniin kypsymään.

Alkuperäisessä ohjeessa suositellaan käytettäväksi halkaisijaltaan 15 cm irtopohjavuokaa, mutta minun irtopohjavuokani olivat aivan liian isoja, joten käytin halkaisijaltaan 20 cm:n kokoista tavallista kakkuvuokaa. Kakku onnistui oikein kivasti myös tavallisessa kakkuvuoassa, sillä käytin Sikke Sumarin leivinpaperiniksiä, eli rutistin leivinpaperin ensin myttyyn ja sen jälkeen suoristelin sitä hiukan ja asettelin kakkuvuokaan. Kakkutaikina kaadetaan leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan, ja kun kypsennetty kakku on jäähtynyt, se on helppo nostaa vuoasta pois leivinpaperin avulla.



Torstain toiveikas suklaakakku:
4-6 henkilölle

2 banaania
2/3 dl koivusokeria
ripaus suolaa
2 rkl kookossokeria
5-6 pienikokoista kuivattua taatelia
2 dl raakakaakaojauhetta
1/2 dl sulatettua gheetä tai luomuvoita
2 rkl kookosöljyä
1 tl vaniljajauhetta
3 pienehköä luomukananmunaa
2 tl luomupikakahvijauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 rkl psylliumkuitujauhetta

Lisäsin taikinan joukkoon hiukan myös rouhittua raakasuklaata.

Lämmitä uuni 200 asteeseen kiertoilmatoiminnolla. Mittaa kaikki taikinan ainekset tehosekoittimen kannuun ja sekoita keskenään taikinaksi. Raakasuklaarouhe kannattaa lisätä taikinan joukkoon vasta tässä vaiheessa ja sekoittaa rouhe mukaan vaikka lusikan tai nuolijan avulla. Tarkista kakkutaikinan maku ja viilaa sitä omaan makuusi sopivaksi. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan tai leivinpaperilla vuorattuun tavalliseen kakkuvuokaan, joka on halkaisijaltaan 15–20 cm. Kypsennä kakkua uunissa 15–20 minuuttia. Anna kypsän kakun rauhassa jäähtyä ja herkuttele tai nosta kakku jääkaappiin lepäämään yön yli ja nautiskele vasta seuraavan päivänä, jolloin kakku on ehdottomasti parhaimmillaan.




Maistelimme kakkua muutaman palan verran samana iltana ja olihan se hyvää. Seuraavana päivänä, levättyään jääkaapissa, kakku oli taivaallista! Aivan kuten mutakakkuleivonnaiset yleensäkin, ne ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä. Kakun tarjoilukaveriksi sopivat marjat tai vaikka kermavaahto, joka on makeutettu koivusokerilla. Koivulehdossa kakun kanssa syötiin pakkasesta sulatettuja mansikoita, jotka raikastivat kakkupalaa kivasti.





Iloisin terveisin


Sandra*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti