Haastaja avokadopastalle löytyi, kun tein viikko sitten lauantaisafkaksi tomaatin, fetajuuston, rucolan ja basilikan makoisasta yhdistelmästä pastaa. Olen muutama vuosi takaperin ottanut talteen eräästä lehdestä pastareseptin, jonka Iina Kuustonen jakoi eräässä haastattelussa. Lehdestä leikattu reseptin riekale on pyörinyt siellä sun täällä muiden papereiden seassa, enkä ole saanut sitä aikaiseksi kokeilla aiemmin. Nyt Iinan resepti pääsi kokeiluun, kun perhe oli jo sitä mieltä että avokadopasta voisi olla nyt vähän aikaa jäähyllä.
Haastattelussa Iina Kuustonen kertoi oman pastabravuurinsa reseptin näin: "Juuri keitetyn pennepastan sekaan pannaan oliiviöljyä, suolaa, pippuria, reilusti valkosipulia, rucolaa, basilikaa, fetaa ja tomaattia. Sekoitetaan nopeasti ja tarjotaan heti." Valitettavasti en muista ollenkaan, että mistä lehdestä olen tämän reseptinpätkän repäissyt, mutta ainakin kolme, ellei jopa neljä vuotta vanha paperinpalanen se on. Tuttuun tyyliini tein tähänkin reseptiin Sandra-tyyliset muutokset ja tämä pasta kiilasi suosikkiruokien kärkijoukkoon avokadopastan rinnalle. Suurin viilaukseni, ja mielestäni onnistunut sellainen, oli tuoreiden tomaattien vaihtaminen Mutti-perheen italialaisiin kuorittuihin luomutomaatteihin. Tällä kertaa siis säilyketomaatteja, koska tähän aikaan vuodesta saatavat tuoretomaatit eivät nimittäin ole kovin makeita saati mehukkaita. Huomatkaa vielä, että reseptillä saa aikaan iiison annoksen pastaa, joten te, jotka ette tarvitse niin isoa ruokamäärää kerralla, pienentäkää raaka-ainemääriä itsellenne sopiviksi.
Pastaa kera tomaatin, fetajuuston, rucolan ja basilikan:
6-8 henkilölle
2 prk Mutti kuorittuja luomutomaatteja.
3-5 luomuvalkosipulin kynttä, oman maun mukaan. Kuitenkin, mitä enemmän sitä parempi.
1 puska tuoretta rucolaa
2 puskaa tuoretta basilikaa
1 pkt Arla Apetina-pala (200g) salaattijuustoa tai jotain muuta salaatti- tai fetajuustoa
1 luomusitruunan mehu
1 dl parmesaaniraastetta
reilu loraus hyvänmakuista ja laadukasta luomuoliiviöljyä
hyvänmakuista ja laadukasta suolaa
mustapippuria
1 pss fusillipastaa tai pennepastaa
Pilko säilyketomaatit pieniksi kuutioiksi, lisää ne ja tomaattien liemi tarjoilukulhoon. Hienonna valkosipuli pieneksi silpuksi ja lisää tomaattien sekaan tarjoilukulhoon. Tässä vaiheessa voit lisätä mukaan myös oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Purista luomusitruunasta mehu ja lisää sekin mukaan. Huuhtele ja hienonna tuoreet yrtit ja lisää nekin mukaan kastikkeeseen. Kuutioi ja hienonna haarukalla pieneksi muruksi fetajuusto ja lisää mukaan tomaattikastikkeeseen. Kuutioidut fetajuuston palaset ovat kastikkeen ulkonäön kannalta siistimpi valinta, mutta Koivulehdossa fetajuusto muussattiin haarukan avulla pieneksi muruksi, lasten suuhun paremmin sopivaksi. Raasta parmesaanijuusto ja lisää vielä sekin mukaan. Sekoita kastikkeen ainekset huolellisesti tarjoilukulhossa, jätä kastike maustumaan ja laita pastan vesi kiehumaan, muista suolata pastan keitinvesi kunnolla. Kun pasta on valmista eli al dente, maistele vielä kastiketta ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria tai oliiviöljyä. Tämän jälkeen yhdistä keitinvedestä valutettu pasta kastikkeen joukkoon tarjoilukulhoon, sekoita ja tarjoile heti. Aikuisten mielestä kalamataoliivit sopivat tämän pastan kylkeen erinomanlaisesti.
Nyt lienee minunkin syytä suunnata reippaana ulkoilemaan. Ehkä kuitenkin tiskit ensin ja sitten suksille, ties vaikka saan koko porukan mukaan hiihtohommiin.
Mukavaa viikonloppua!
Lauantaiterveisin
Sandra*
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti