Melkoinen sattuma, että edellinen blogikirjoitukseni on tehty tasan tarkkaan vuosi sitten. Ruuhkavuodet ovat vieneet tätä porukkaa kuin litran mittaa eikä vapaa-ajan mahdollisuuksista ole tullut ongelmaa. Varmaan jokainen ruuhkavuosissa elänyt tietää kuinka vanhempien omat harrastukset ovat niitä, joista ensimmäiseksi karsitaan kun kiire pakottaisi ihmisen olemaan kolmessa paikassa yhtäaikaa. Tasan tarkkaan vuosi siihen meni, että ennätin luomaan ajatuksen blogiani kohtaan. Täällä kuitenkin tällä erää ollaan, mukavaa. Hei vaan kaikille siellä!
Näin vuosi jälkikäteen olen muutaman kerran harmitellut sitä, että muutamia omasta mielestä onnistuneita sörsseleitä ei olekaan vuoden aikana tallennettu blogin muistiin. Niitä oivalluksia ja ideoita on nimittäin enää turha miettiä, ne ovat karanneet. Senpä takia suurin motivaattorini palata blogin ääreen oli tänään herkullisesti onnistunut pasta. Tämä resepti on pakko saada tänne talteen!
Nimittäin tänään Koivulehdossa syötiin ihanan värikästä kasvispastaa, johon hain inspiraatiota muutamastakin eri lähteestä. Lopputuloksena pasta omasta päästä.
Koivulehdon aurinkoinen pasta:
4-5 porkkanaa
1-2 punaista tai keltaista paprikaa
2-4 luomuvalkosipulin kynttä
4 luomusipulia
100-150 g pakastettuja mangokuutioita, tuore mango olisi vielä parempi.
Vaihtoehtoisesti mangon tilalla voi käyttää ananasta.
1 tuore punainen chili tai palanen tuoretta inkivääriä
loraus vaahterasiirappia tai vaihtoehtoisesti hunajaa
1 tlk luomukookosmaitoa
1-2 dl suolapähkinöitä tai cashewpähkinöitä
currya reilusti
paprikajauhetta
suolaa
hiukan mustapippuria
haluamaasi pastaa tai nuudeleita
Kuori porkkanat ja raasta ne isolla terällä raasteeksi tai pilko mahdollisimman ohuiksi tikuiksi. Poista paprikasta siemenkota ja pilko pieniksi paloiksi. Kuori sipulit ja valkosipulit ja pilko pieneksi silpuksi. Laita kumihanskat käteen, poista tuoreesta chilistä siemenet ja pilko se pieniksi paloiksi. Laita tässä välissä pastan keitinvesi lämpiämään.
Laita paistinpannulle kookosöljyä ja kuullota porkkanaraastetta, paprikaa, sipulia, valkosipulia ja chiliä noin 5 minuuttia. Pilko sillä aikaa mangokuutiot pienemmiksi paloiksi ja lisää ne pannulle muiden kasvisten joukkoon. Tämän jälkeen lisää pannulle mukaan mausteet, currya, paprikajauhetta, suolaa ja mustapippuria myllystä. Anna myös mausteiden lämmetä hetki pannulla.
Tämän jälkeen kaada mukaan kookosmaito, vaahterasiirappi ja pähkinät. Sekoita hyvin ja anna kiehahtaa. Anna hautua miedolla lämmöllä hiljalleen 10 minuuttia ja keitä sillä välin pasta. Aurinkoinen kastike saa hautua sen aikaa kunnes pasta on al dente. Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa lisää makua. Tarjoile kastike pastan kanssa, voit myös yhdistää kastikkeen pastan kanssa valmiiksi kattilassa.
Tämän pastan kera on hyvä aloittaa viikonloppu.
Rentouttavaa viikonloppua!
Sandra*
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti