f

4.9.2016

Jälkkäriherkku valkosuklaasta kahdella tapaa

Eräänä kesäsunnuntaina perheemme yhteinen sunnuntaiateria nautittiin mummun ja papan kodin sijasta meillä Koivulehdossa. Mummun ja papan piharemontin takia päätimme, että on pihakivien kanssa raatajillekin mukavampaa tulla Koivulehtoon valmiiseen pöytään piharemontin keskeltä.
Sunnuntairuuaksi valmistimme jumalaisen hyvää kalakeittoa tuoreesta luonnonlohesta kera itse keitetyn kalaliemen, kuohukerman, sitruunan ja tuoreen tillin.

Sunnuntairuuan jälkkäri on kuitenkin ehdottomasti aina kohokohta perheruokailussamme, ainakin lasten mielestä, joten jo alunperin päätin, että jälkiruuaksi täytyy tehdä jotain erityisen hyvää.


























Löysin At Maria's -blogista ihanan ja helpon kakkuohjeen (<- linkki) ja tiesin heti, että tässä on loistava jälkiruoka sunnuntaiaterialle.  Linkistä voitte käydä lukemassa Marian ohjeen tähän kakkuun, minä tein reseptiin kuitenkin omat viilaukseni ja sain juuri meidän makuumme täydellisesti sopivan herkun. Minusta oli kiva, että tähän kakkuun ei tarvinnut laittaa liivatetta ollenkaan.








































Sandran helppo valkosuklaa -tuorejuustokakku kera mascarponen:

Pohja:
220g LU Bastogne -keksejä murskattuna
100g voita sulatettuna

Murskaa keksit. Minä laitoin keksit pakastuspussiin ja murskasin keksit pieneksi muruksi kaulimen avulla. Sekoita sulatettu voi keksimurun joukkoon ja painele massa irtopohjavuoan pohjalle, johon olet laittanut leivinpaperin. Laita vuoka sen jälkeen jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.


Täyte:
2 rasiaa vaniljatuorejuustoa
1 rasia mascarponejuustoa
250g valkosuklaata, minä käytin 2,5 levyä Rainbow-merkkistä valkoista leivontasuklaata. (Parasta!)
(hyppysellinen vaniljajauhetta)

marjoja kakun päälle

Paloittele valkosuklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikrossa. Notkista vaniljatuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella ja sekoita mukaan myös mascarpone sekä vaniljajauhe jos päätät sitä käyttää. Lisää sulatettu suklaa tuorejuusto-mascarponemassaan ja sekoita hyvin vatkaimen avulla. Kaada massa sen jälkeen keksimassan päälle ja laita vuoka takaisin jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi. Puoli tuntiakin riittää, jos oikein on kiire saada torttu pöytään. Lisää marjat kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua. Mielestäni marjoja saa olla kakun päällä runsaasti, sillä ne raikastavat makeaa kakkua ihanasti. Minä laitoin kakun päälle runsaasti tuoreita mustikoita ja kourallisen verran tuoreita mustaherukoita pirtsakaksi piristykseksi, vaikka veljeni epäilikin niitä ensiksi variksenmarjoiksi.













































































Sunnuntaijälkkäristä jäi kaikille sen verran hyvä maku suuhun, että sain leivontapyyntöjä kakusta useampaankin otteeseen seuraavan viikon aikana. Totta puhuen minustakin kakku oli niin hyvää, että halusin pian tehdä sitä uudestaan. Heti sunnuntaista seuraavana perjantaina päätin yllättää porukan ja tein perjantai-illan jälkkäriksi meille kakun ohjeella jälkiruokamaljat.





Tein pari pientä muutosta ohjeeseen ja sain tehtyä kuusi reilunkokoista annosta. Tällä ohjeella saa hyvin tehtyä 8 maltillisemman kokoista annosta.

Pohjamassan tein samalla ohjeella kuin yllä. Jaoin ja tasoittelin pohjamassan suoraan jokaisen jälkiruokamaljan pohjalle ja laitoin maljat tarjottimella jääkaappiin.

Täyte:
1 rasia vaniljatuorejuustoa
1 rasia mascarponejuustoa
1,5–2 levyä (150–200 g) Rainbow valkoista leivontasuklaata
(vaniljajauhetta)

Tee täyte yllä mainittujen ohjeiden mukaisesti ja jaa valmis massa jälkiruokamaljoihin. Laita jälkiruokamaljat sen jälkeen jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi. Ennen tarjoilua nostele tuorejuustomassan päälle vielä reilusti marjoja. Tarjoile.


























































Herkullisin terveisin

Sandra





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti