Kyseessähän on tietystikin maineensa veroinen avokadopasta, jonka alkuperäisen ohjeen
on luonut Alexander Gullichsen. Tämän alkuperäisen avokadopastan ohjeen löydät Alexander ja Hanna Gullichsenin toimittamasta Safkaa-kirjasta, mutta voit kurkata sen myös aiemmasta postauksestani Maailman parasta lohturuokaa eli avokadopasta. Postauksen nimi toimii linkkinä.
Avokadopasta on ehdottomasti lempiruokaani ja olenkin tehnyt alkuperäiseen reseptiin Koivulehto-tyyppiset viilaukset.
Avokadopasta Koivulehdon tapaan:
4-6 hengelle
4-5 kypsää avokadoa
reilu loraus Avokado Zest -öljyä
2-3 luomuvalkosipulinkynttä
1 punainen chili (poista siemenet)
1 luomusitruunan mehu
muutama hyppysellinen Maldon-suolaa (oman makusi mukaan!)
muutama pyöräytys mustapippuria myllystä
2 ruukkua tuoretta basilikaa
1 ruukku tuoretta lehtipersiljaa (vaihtoehtoisesti tavallinenkin persilja käy)
useampi reilu loraus hyvää luomuoliiviöljyä tarpeen mukaan
2 dl parmesaania raastettuna
500 g pennepastaa
Tee kastike tarjoilukulhoon, jossa aiot tarjoilla valmiin pastan. Lorauta Avokado Zest -öljyä kulhon pohjalle. Kuori valkosipulinkynnet ja pilko ne erittäin pieneksi silpuksi, jota hierot hiukan veitsen lappeella lautaa vasten. Lisää valkosipulisilppu sitruunanmakuisen öljyn joukkoon yhdessä Maldon-merisuolahiutaleiden kanssa. Pilko myös punainen chili hyvin pieneksi silpuksi ja lisää sekin öljyn joukkoon. Kun olet käsitellyt chiliä, ole varovainen että et hiero silmiäsi, sillä se polttaa inhottavasti.
Seuraavaksi purista kastikeainesten joukkoon luomusitruunan mehu ja rouhi mustapippuria.
Pilko yrtit erittäin hienoksi silpuksi ja kääntele öljyseokseen mukaan. Halkaise avokadot, poista kivet ja pilko avokadon hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Kääntele avokadot kastikeainesten joukkoon maustumaan. Raasta sen jälkeen parmesaani ja kääntele raaste kastikkeen joukkoon. Lisää oliiviöljyä aina tarvittaessa, jotta kastike pysyy mehevänä ja hyvin käänneltävänä. Jätä kastike maustumaan pastan keittämisen ajaksi.
Keitä pasta suolatussa vedessä kypsäksi, valuta vesi pois lävikössä ja lisää pastat avokadokastikkeen joukkoon tarjoilukulhoon. Kääntele pasta ja kastike sekaisin ja nauti heti.
Superterveisin
Sandra*
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti