Vielä on avokadon sesonkiaikaa jäljellä, joten nyt kannattaa kokeilla ihanat avokadoreseptit ja nauttia hyvän mielen vitamiineja ja rasvahappoja pimeän talven jälkeen.
Tämä superherkku valmistui tänään Koivulehdon sunnuntaibrunssille jälkiruuaksi ja voin luvata, että teette te tätä sitten välipalaksi, jälkiruuaksi tai herkkuhampaan kolotukseen, ette varmasti tule pettymään. Ihana ja maistuva avokadomousse, joka yhdessä lisääntyvien auringonsäteiden kanssa tuo mukanaan iloista ja kevään kevyttä mieltä.
Keväinen avokadomousse Koivulehdon tapaan:
5-6 hengelle
4-5 kypsää avokadoa
150 g pakastettuja mangokuutioita
1/2 jäinen banaani (hätätilanteessa käy jääkaappikylmä banaanikin)
1 luomusitruunan mehu
1/2–1 luomusitruunan kuori hienona raasteena (älä raasta valkoista kuoren osaa mukaan)
1/2–1 dl kotimaista hunajaa
1/4 tl vaniljajauhetta
2 dl vettä (vaihtoehtoisesti kookosmaito sopii myös)
Halkaise avokadot ja poista kivet. Mikäli avokadossa on mustia kohtia, suosittelen poistamaan ne myös. Lusikoi avokado pienehköinä palasina monitoimikoneen kulhoon. Lisää kulhoon myös jäiset mangokuutiot sekä banaanilohkot, sitruunamehu ja sitruunan kuoriraaste. Tässä vaiheessa voit sekoittaa aineksia sekaisin ja hurauta monitoimikoneella muutama kierros. Jos omistat tehokkaan blenderin voit kokeilla tehdä tämän myös tehosekoittimella.
Lisää massaan mukaan hunaja ja vaniljajauhe sekä loraus vettä. Laita monitoimikone käyntiin ja lisää loput vedestä pikkuhiljaa. Anna koneen käydä ja sekoittaa massaa niin kauan, että saat sileän moussen aikaiseksi. Jaa mousse kulhoihin ja nauti heti!
Koivulehdossa mousse hävisi parempiin suihin niin nopeasti, että jääkaapin säilöön sitä ei jäänyt. En siis osaa sanoa kuinka kauan tämä mahdollisesti jääkaapissa säilyy. Siis mikäli säilyy herkkusuilta.
Terveisin kevätmielellä
Sandra*
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti