f

17.8.2014

Syksyn merkkejä ja lintutapettia

Kesän lapsi on viime viikon ollut haikealla mielellä, sillä syksyn merkit tuntuvat lisääntyvän päivä päivältä. Vaikka toisaalta pidän kyllä syksystäkin ja odotan arkirutiinien tuomaa järjestystä tähän taloon. Kesällä keskityimme nauttimaan lomasta, lämmöstä, auringosta ja erityisesti toisistamme. Remontti- ja sisustusprojektit saivat väistyä yhdessä vietettyjen hetkien tieltä. Kenties haikeutta aiheuttaakin juuri se luopuminen tiivistä yhdessä olosta, kun kaikki rientävät omiin arjen menoihinsa. Äidin mieli on yhtä aikaa haikea ja iloinen siitä, että arkisirkus on pyörähtämässä käyntiin ja uudet haasteet odottavat meitä jokaista. Onneksi arkisirkus sisältää kuitenkin viikonloppuja, jolloin saamme taas viettää mukavia hetkiä yhdessä vaikka herkkuaamiaisen tai leffaillan merkeissä. Viikonloput ja erityisesti perjantait saavat taas mukavan kutkuttavan merkityksensä takaisin. 

Syksyn merkkejä Koivulehdossa on koulumatkan alkamisen ja marjasavotan lisäksi näkynyt siivous- ja sisustusinnon heräämisenä. Vanhan talon eteisratkaisut eivät ole lapsiperheen kannalta kovin käytännölliset, joten siihen pulmaan olen päättänyt tarttua nyt ensimmäiseksi. Suunnittelu on jo käynnissä! Palaan eteisratkaisujen esittelyyn kunhan jotain valmistuu. Tällä kertaa haluaisin kuitenkin esitellä teille pienen jutun, jota katselemme matkalla yläkertaan. Keväällä taisin mainita, että tällainen pieni projekti meillä on menossa suurempien projektien rinnalla.






Yläkertaamme johtavissa portaissa on matkan puolessa välissä tasanne, joka lisäeristyksen jälkeen on saanut uuden ilmeen lintutapetista, jollaisen löysimme Borås-tapettimallistosta. Valitsimme lintutapetin sulostuttamaan vaaleaa tilaa. Pidimme kovasti tapetin värisävystä, joka on vaaleansininen, mutta ei ole liian lälly pastellisävy. Tapetin vaaleansininen sävy sekä linnut sulautuvat mainiosti pienestä ikkunasta näkyvään taivasmaisemaan, jota usein katsellaan portaikon ala- ja yläpäästä.






Suunnittelin pieneen ikkunaan myös valelaskosverhon, mutta sovitettuani verhoa paikoilleen totesin sen peittävän liikaa pientä ikkunaa ja täten blokkaavan liikaa päivänvalon pääsyä sisälle. Kiinnitimme myös vanhan kukkahyllyn takaisin ikkunan alle, ja sain loistavan paikan yrttiruukuilleni.



Lintutapetti on Borås-tapettimallistosta ja hylly hand made.






Sunnuntain sisustusterveisin
Sandra*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti