f

20.8.2014

Eväsleivät broileritäytteellä

Kesän aikana en ehtinyt blogin puolelle kovinkaan monta kertaa, pahoitteluni teille siitä! Helteistä huolimatta kävin jonkin verran hääräämässä keittiössä, välillä nopeaa murkinaa nälkäiselle kotijoukolle tehden ja välillä taas jotain hiukan spesiaalimpaa suunnitellen. Muutamia reseptejä on siis kesän ajalta talletettu kuvineen koneelle, joten julkaisen niitä pikkuhiljaa teidänkin nähtäville.

Kauan odotetulle kesälomareissulle, jonka teimme autolla matkustaen, suunnittelin jo hyvissä ajoin retkieväät. Minusta eväät ovat ehkä paras osa matkan tekoa ja haluan panostaa eväiden herkullisuuteen sekä terveellisyyteen. En pidä huoltoasemien tarjonnasta, sillä usein käy niin, että koko perheen ruokailu tuntuu kukkarossa, enkä ole kovin vakuuttunut tarjonnan terveellisyydestäkään. Kun tekee itse eväät, tietää tasan tarkkaan, mitä pöperö sisältää. Tällä kertaa automatkan eväsleipinä olivat broileritäytteiset leivät, joiden ohjeen olen bongannut yli kymmenen vuotta sitten Becel -mainoslehtisestä. Aikoinaan teimme kyseisiä täytettyjä broilerileipiä koko perheen voimin, mutta valitettavasti resepti jäi unholaan vuosiksi. Nyt etsin reseptin taas käsiini ja halusin jakaa tämän herkullisen reseptin teillekin. 









Näitä eväsleipiä voi tehdä jääkaappiin valmiksi vaikka koululaiselle välipalaksi, tai sitten voi lähteä eväsleipien kanssa puolukkametsään aurinkoisena ja kuulaana syyspäivänä. 









Alkuperäisessä reseptissä käytetään moniviljaleipäviipaleita, mutta minä leivoin näitä leipiä varten ihanaa kauraleipää Finaxin kauraleipäjauhoseoksen avulla. Tällaiset valmiit jauhoseokset ovat loistava tapa saada tuoretta ja herkullista leipää nopeasti ja vähällä vaivalla. Tämä kauraleipäjauhoseos on gluteenitonta, josta minun ja mieheni vatsa tykkää vaikka meillä ei keliakiaa olekaan todettu.





Broileritäytteiset leivät Sandran tapaan:

300-350 g maustamattomia broilerinsuikaleita
paprikajauhetta, currya, suolaa varovasti
1-2 luomupunasipulia
1 ruukku tuoretta basilikaa
3 rkl seesaminsiemeniä
rouhittua mustapippuria
200 g Valio Viola aurinkokuivattu tomaatti tuorejuusto TAI valitse omaan makuusi mieluinen tuorejuusto
leipäviipaleita
1 ruukku jääsalaattia hyvin huuhdeltuna ja suikaloituna

Ruskista broilerinsuikaleet paistinpannulla nokareessa voita sekä lisää mausteet. Kun broilerinsuikaleet ovat kypsiä, nosta lihasuikaleet leikkuulaudalle ja hienonna veitsellä. Laita lihat takaisin paistinpannulle ja sekoita joukkoon pieneksi kuutioitu sipuli ja basilika, seesaminsiemenet ja mustapippuri. Paista muutama minuutti. Nosta pannu pois liedeltä ja sekoita broileriseokseen tuorejuusto. Maista onko mausteet mielestäsi kohdallaan.






Voit leikata leipien reunat pois, jos tahdot, mutta minä en halunnut niin tehdä. Aseta leipäviipaleet työtasolle ja levitä täytettä jokaiselle viipaleelle voimakkaasti painaen. Laita leiville suikaloitua jääsalaattia ja paina leipäparit vastakkain. Laita leivät painon alle ennen tarjoilua. Halutessasi voit leikat leivät kolmioiksi.

Eväsleivät voi pakata mukaan kääräisemällä ne yksitellen leivinpaperiin, voipaperiin tai kelmuun. Meillä eväsleivät käärittiin tällä kertaa kelmuun.







Sandra*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti