f

4.9.2014

Mustikkapannaria ja pieni pannarivertailu

Ajatus mustikkapannarista syntyi, kun esikoiseni oli pari vuotias ja äärettömän ihastunut mustikkapiirakan makuun. Hän olisi mielellään syönyt mustikkapiirakkaa välipalaksi joka päivä. Mustikka-aikaan Koivulehdossa leivotaankin mustikkapiirakkaa lähes joka päivä, tai ainakin niinä päivinä kun mustikkametsässä on ahkeroitu, ikään kuin palkinnoksi hyvästä työstä. Meidän perheen suosikkimustikkapiirakan ohjeen löydät vanhasta postauksestani linkin takaa. 

Mustikkapannari on ihana ja terveellinen välipala, joka ei kaipaa kaverikseen hilloa. Kermavaahtoa tai vaahterasiirappia ehkä kuitenkin.






























Tässä taannoin tein mustikkapannaria samalla viikolla kahdesti ja päätin hiukan vertailla pannukakkureseptejä. Yleensä teen pannukakun aina äidiltä perityn ohjeen mukaisesti, mutta tällä kertaa päätin kokeilla jotain muuta. 

Ensimmäinen mustikkapannari syntyi luovien, sillä maitoa ei ollut. Käytin sen sijaan kuohukermaa ja vettä. Ensimmäiseen versioon sekoitin mustikat taikinan joukkoon, kun taas toiseen versioon levitin mustikat taikinan päälle.


Sinisen lautasen mustikkapannari:

4 dl kuohukermaa
4 dl vettä
1 tl suolaa
2 munaa
2 rkl sokeria tai 1 rkl vaniljasokeria
4 dl Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta 
(vehnäjauhot käyvät myös)
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl vaniljajauhetta
25 g voita sulatettuna
































Mittaa kulhoon maito ja sekoita siihen jauhot huolellisesti sekoittaen. Muista sekoittaa leivinjauhe jauhojen joukkoon ensin. Lisää taikinaan kananmunat, sokeri, suola ja sulanut voi. Sekoita hyvin! Anna taikinan levätä ja turvota 15-30 minuuttia jääkaapissa.

Kippaa taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 35 minuuttia.





Toisen pannukakun innoittajana toimi At Maria´s blogista löytämäni pannukakun ohje. Maria oli tehnyt tällä ohjeella omenapannaria, mutta minä halusin oman pannarini päälle mustikoita. Omenapannaria ajattelin kuitenkin joku päivä kokeilla, nyt kun omenat ovat parhaimmillaan. Blogin nimi toimii linkkinä Marian alkuperäiseen ohjeeseen, alla on minun versioni Marian pannariohjeesta.






























Vihreän lautasen mustikkapannari:

1 litra luomukevytmaitoa
50 g sulatettua voita
4 kananmunaa
4,5 dl Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta tai vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1/2 tl vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria

Mittaa kulhoon maito ja sekoita siihen jauhot huolellisesti sekoittaen. Lisää taikinaan kananmunat, vaniljajauhe, suola ja sulanut voi. Sekoita hyvin! Anna taikinan levätä ja turvota 15-30 minuuttia jääkaapissa.

Kippaa taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 35 minuuttia.








Tarjoilin molemmat mustikkapannarit Agave-siirapin kanssa ja molemmat versiot maistuivat välipalan syöjille mainiosti. Itse pidin ensimmäistä pannariversiota hiukan parempana vaikka molemmat versiot kyllä olivat herkullisia. Näiden pannarikokeilujen jälkeen taidan kuitenkin palata vanhaan ja hyvään pannarireseptiin, jolla äitinikin on aina tehnyt pannarit. Siitä pannariohjeesta toisella kertaa!



Voikaa hyvin!
Sandra*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti