Liekö sunnuntaibrunssin terveellisen viherpirtelön ansiota, että innostuimme kaivamaan rullaluistimet naftaliinista. Ajattelin kuitenkin jakaa teille reseptin, jolla sain aikaiseksi mahdottoman hyvää vihersmoothieta.
500-600 g pakastettuja mangokuutioita (eli 2 pss)
pieni pala luomuinkivääriä
100g kotimaista lehtikaalia
kourallinen tuoretta minttua (minä käytin vahvaa minttua)
keitettyä vettä
(loraus kookosmaitoa)
Kiehauta vesi vedenkeittimellä ja anna sen hiukan jäähtyä. Pese huolellisesti lehtikaalin lehdet ja poista niistä paksut ruodit. Laita jäiset mangokuutiot tehosekoittimen kulhoon ja lisää mukaan kiehautettua vettä pieni loraus, jotta saat mangokuutiot soseutettua juoksevaksi. Lisää juoksevaan seokseen mukaan lehtikaalin lehdet, inkivääripala sekä tuoreet mintun oksat. Soseuta ainekset smoothien muotoon, voit lisätä tarvittaessa keitettyä vettä tai kookosmaitoa saadaksesi oikean koostumuksen viherpirtelöllesi. Lisää kiehautettua vettä kuitenkin varovasti, jotta smoothie säilyy kylmänä, sillä liian lämmin smoothie ei ole kovin mieluista syötävää.
Viherpirtelö sopii koko perheelle miedon ja makean makunsa ansiosta, kunhan muistaa laittaa tuoretta inkivääriä säästellen, sillä jos inkivääriä lipsahtaa smoothien joukkoon liikaa, sen polttava maku saa kyllä lapset kaikkoamaan viherpirtelön ääreltä.
Oi niitä aikoja -terveisin
Sandra*
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti