f

21.7.2014

Vanhakin nyt nuortuu -viherpirtelö

Nostalginen fiilis valloitti minut eilen, kun kävimme mieheni kanssa yhdessä lenkillä rullistellen. Nostalginen siitä syystä, että aikaa ennen lapsia meillä oli tapana käydä hyvin usein pitkillä rullaluistelulenkeillä yhdessä, ja noista ajoista kun on ehtinyt vierähtää muutama hetki.  





Eilen muistelimme siinä luistellessamme, että itseasiassa ennen lapsiperheaikakautta vietimme hyvinkin aktiivista ja liikkuvaista elämää. Lenkkeilimme, pyöräilimme, pelasimme tennistä ja vietimme yhteistä aikaa liikunnan parissa mielellämme. Iloksemme olemme huomanneet, että lapset kun ovat hiukan jo kasvaneet, yhteistä aikaa liikunnan parissa on alkanut taas löytyä paremmin. Innolla odotamme aikaa, kun voimme viettää aktiivista ja liikunnallista elämää yhdessä myös lasten kanssa. Mikäpä sen parempi tapa viettää aikaa yhdessä perheenä.



Liekö sunnuntaibrunssin terveellisen viherpirtelön ansiota, että innostuimme kaivamaan rullaluistimet naftaliinista. Ajattelin kuitenkin jakaa teille reseptin, jolla sain aikaiseksi mahdottoman hyvää vihersmoothieta. 



Yllättävän hyvä viherpirtelö á la Sandra

500-600 g pakastettuja mangokuutioita (eli 2 pss)
pieni pala luomuinkivääriä
100g kotimaista lehtikaalia 
kourallinen tuoretta minttua (minä käytin vahvaa minttua)
keitettyä vettä
(loraus kookosmaitoa)

Kiehauta vesi vedenkeittimellä ja anna sen hiukan jäähtyä. Pese huolellisesti lehtikaalin lehdet ja poista niistä paksut ruodit. Laita jäiset mangokuutiot tehosekoittimen kulhoon ja lisää mukaan kiehautettua vettä pieni loraus, jotta saat mangokuutiot soseutettua juoksevaksi. Lisää juoksevaan seokseen mukaan lehtikaalin lehdet, inkivääripala sekä tuoreet mintun oksat. Soseuta ainekset smoothien muotoon, voit lisätä tarvittaessa keitettyä vettä tai kookosmaitoa saadaksesi oikean koostumuksen viherpirtelöllesi. Lisää kiehautettua vettä kuitenkin varovasti, jotta smoothie säilyy kylmänä, sillä liian lämmin smoothie ei ole kovin mieluista syötävää.





Viherpirtelö sopii koko perheelle miedon ja makean makunsa ansiosta, kunhan muistaa laittaa tuoretta inkivääriä säästellen, sillä jos inkivääriä lipsahtaa smoothien joukkoon liikaa, sen polttava maku saa kyllä lapset kaikkoamaan viherpirtelön ääreltä.  





Oi niitä aikoja -terveisin
Sandra*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti