f

4.5.2014

Vuorien valloitusta ja unohtuneet eväsleivät

Viikonloppu on mennyt valloittaessa vuoria. Ensin tiskivuori, sitten silitysvuori ja samalla myös pyykkivuori, mikä tarkoittaa sitä että käyn silitysvuoren kanssa väsytystaistelua. Ylipäänsä nyt tuntuu hommia kasaantuneen vuoriksi asti joka puolella. Ikkunatkin pitäisi pestä, sillä aurinko väläyttää joka ikinen päivä todellisuuden vasten kasvojani.

Pidän silittämisestä, se on minulle kuin meditaatiota, jolloin saan tilaisuuden olla ajatuksieni kanssa rauhassa. Silittäessäni tänään muistin että en ole julkaissutkaan teille tonnikalaeväsleipien ohjetta vaikka niin lupasin. Turnausreissuhan meillä peruuntui, mutta olin tehnyt eväsleivät edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin, joten söimme leivät aamupalalla. 


Tällä kertaa tein tonnikalatäytteisiä eväsleipiä, ja vaikka tykkäsinkin tonnikalatäytteestä kovasti, ovat siltikin broileritäytteiset leivät mielestäni maukkaampia.























Leivoin Finax-merkkisen Kuituleipäjauhoseoksen avulla pari vuokaleipää, jotka muistuttavat maultaan hiukan saaristolaisleipää lisäämäni siirapin vuoksi. Kuituleipäjauhoseos on gluteeniton, helppo ja nopea tapa valmistaa kuitupitoista leipää. Lisäät seokseen vain veden, hiukan vaivaat taikinaa, kohotat ja paistat. Leipä sisältää monia terveellisiä ainesosia kuten auringonkukansiemeniä, paahdettua tattaria ja sokerijuurikkaan kuituhiutaleita. 


Tonnikalatäytteen tein ilman tarkempia ohjeita välillä maistellen tarkistaakseni makujen tasapainon.

Tonnikalatäyte Sandran mielen mukaan:
1 prk tonnikalaa vedessä
1/2-1 luomupunasipuli
1 punainen paprika
1 keitetty luomukananmuna
kreikkalaista jogurttia tilanteen mukaan noin 2dl
tilliä, suolaa, mustapippuria
tilkka hunajaa sekä sitruunamehua






























Pilko punasipuli pieneksi ja laita sivuun odottamaan. Pese paprika huolellisesti, ja pilko se pieniksi kuutioiksi. Hienonna tonnikala sekä keitetty kananmuna haarukalla. Yhdistä ainekset kulhossa ja lisää kreikkalaista jogurttia varovasti, ettei täytteestä tule liian juoksevaa. Lisää ainesten joukkoon mausteet, maistele ja laita täyte pariksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään, jotta täytteen maut tasaantuvat. 

























Täytä leivät asettamalla ensin leipäviipaleen päälle salaatinlehti tai kaksi. Salaatinlehdet kannattaa repiä kolmeen tai neljään osaan, jolloin syöminen helpottuu eikä kokonainen salaatinlehti luiskahda leivän välistä leukapieliin. Lisää salaatinlehden päälle täytettä kaksi-kolme ruokalusikallista tarpeen mukaan. Taita vielä päälle pari herneenversoa ja paina toinen leipäviipale kanneksi. Leikkaa leipä kulmittain, ja näin saat tonnikalatäytteisiä kolmioleipiä. Leivät kannattaa tehdä edellisenä iltana jääkaappiin valmiiksi, jolloin leivät ehtivät maustua mehukkaiksi. 


























Nyt pyykkituvan ristiretkeni jatkukoon, jotta vapaudun seuraavien vuorien kimppuun mahdollisimman nopeasti. 


Mukavaa uutta viikkoa kaikille, se onkin pitkästä aikaa kokonainen työviikko edessä. 


Sandra*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti