f

6.5.2014

Broileri-hirssikeittoa selityksillä höystettynä

Taannoin tulin tunnustaneeksi julkisesti blogissani toiveeni toteuttaa yli kymmenen vuotta vanhan juoksuhaaveni tulevana kesänä. Juoksuharrastuksessani on ollut ylä- ja alamäkiä, välillä on menty lujaa ja välillä taas köpötelty pienin askelin eteenpäin. Aikoinaan pidempien matkojen juokseminen sattui niin kovasti polviini, että päätin jättäytyä suosiolla sunnuntaijuoksijaksi. Oli myös aikoja, jolloin en juossut ollenkaan. Muutamia vuosia sitten herättelin juoksuharrastustani uudelleen henkiin senkin takia, että se oli ainoa liikuntaharrastus mitä ehdin pienten lasten äitinä pyörittämään. 

Tähän asti on sujunut ihan mainiosti, ja varovasti olen herätellyt henkiin myös vanhaa haavettani juosta jossain juoksutapahtumassa pidempi matka. Sain matkalle mukaani myös kaverin, jonka kanssa sovimme tekevämme juoksuharrastuksestamme tavoitteellisempaa. Nythän on asia kuitenkin niin, että meidän molempien jalat ovat uhanneet lakkoilla tavoitteemme estämiseksi! Minun "vanha" polvivaivani on tullut takaisin ja juokseminen sattuu pahasti, positiivisena puolena mainittakoon kuitenkin että vain toiseen polveen. Suosiolla olen jättänyt lenkkeilyt kävelyasteelle ja yrittänyt tehdä muuta liikuntaa juoksemisen sijaan. Viimeisen viikon olen potenut myös flunssaa, joten muutakaan liikuntaa en ole viime aikoina voinut tehdä. Toivotaan kuitenkin, että liikuntataukoni jää lyhyeksi, sillä pinnani lyhenee merkittävästi ilman pientä sporttispurttia.

Yritän hoitaa itseni ja polveni parempaan kuntoon, jotta voin jatkaa ainakin satunnaisena sunnuntaijuoksijana. Minun jalkojani ei ilmeisesti ole tehty vaativampaan juoksemiseen, vaan lähinnä huvijuoksemiseen jotta saan stressitasoa aina tietyin väliajoin nollattua. Aika näyttää, mitä tästä tulee. Kannustavat tsemppiterveiset kuitenkin kaikille juoksijoille jotka aikovat tulevissa juoksutapahtumissa juosta!! ;)



























Keskityn siis edelleen näihin ruokapostauksiin, ja esittelenkin teille seuraavaksi esikoiseni lempiruuan, tai siis yhden niistä lempiruuista.


Koivulehdon broileri-hirssikeitto:

1 pkt maustamattomia broilerin fileesuikaleita (á 300 g)
4 dl hirssiä tai 3 dl hirssiä + 1 dl kvinoaa 
noin 1 litra vettä
1 punainen paprika
1 pieni luomukukkakaali
3 luomusipulia 
(+ muita kasviksia, esimerkiksi kesäkurpitsaa ja porkkanaa)
1 pss suikalejuureksia
1-2 prk kuohukermaa
1 prk kookosmaitoa (voi jättää poiskin)
suolaa, pippuria, currya, sitruunamehua ja hunajaa


























Ruskista broilerin fileesuikaleet pannulla. Huuhtele kasvikset huolellisesti ja pilko ne kuutioiksi. Lisää kasvikset pannulle broilerin suikaleiden joukkoon ja pyörittele hetken aikaa. Lisää kerma ja kookosmaito, mausta makusi mukaan ja anna seoksen kiehahtaa.


Huuhtele hirssin ja kvinoan jyvät ohjeiden mukaan kiehautetulla vedellä ja kylmällä vedellä. Lisää ne kattilaan kiehuvaan veteen paketin ohjeiden mukaisesti. Anna kiehua hetken aikaa ja lisää kattilaan broilerin fileesuikaleet ja kasvikset. Anna keiton kiehua kypsäksi. Lisää vettä jos keiton koostumus on liian paksua, ja tarkista maku. Lisää tarpeen mukaan suolaa ja muita mausteita. Muista hämmentää keittoa välillä, ettei se pala pohjaan.




Tällä ohjeella keittoa tulee sen verran iso kattilallinen, että Koivulehdossa syömme tästä annosmäärästä kaksi kertaa koko perhe. Keitto kyllä säilyy kattilassa jääkaapissa seuraavaan päivään ja odottaa lämmittämistä. Hirssikeitto jähmettyy jääkaapissa jähmeäksi puuroksi. Lisää silloin kattilaan vettä ja hämmennä keittoa. Anna keiton kiehahtaa uudestaan veden lisäämisen jälkeen.








Tiistain tilityksin
Sandra*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti