f

15.5.2014

Punajuurisosekeitto ja vielä on toivoa

Kesä lähestyy ja haaveet rennosta kesälomasta myös. Sitä ennen minun on kuitenkin hoidettava pois alta henkilökohtainen iso projekti, joka tällä hetkellä hiukan painaa mielen päällä. Tämän projektin ja arkihulinan pyöriessä suloisesti keskenään voimavarat muihin suunniteltuihin remppaprojekteihin ovat nyt vähissä. Yritän myös tietoisesti olla tekemättä mitään "ylimääräistä", jotta energiaa riittäisi tärkeämpiin juttuihin. Siitä syystä blogissani ei vieläkään tulla näkemään muita kuin ruokapostauksia, sillä ruokaa Koivulehdossa tehdään ja täytyy tehdä päivittäin. 

Reilun kuukauden päästä pitäisi jo työmäärän helpottaa, joten suunnitelmissa olisi vanhan puusohvan entraamista, pienoiskasvihuoneen kyhäämistä ja muuta sen tyyppistä pientä puuhastelua, josta olisi mukava kirjoittaa tänne blogin puolelle. Hiukan murehdin sitä, että pienestä blogistani on tulossa tylsä, jos en päivitä tänne muuta kuin reseptejä. Kuvauksessani tuossa sivupalkissa lupaan nimittäin paljon enemmän kuin vain ruokajuttuja. 

Toiveita juttujen monipuolistumisesta on siis ilmassa. Sitä odotellessa tässä erään arkipäivän päivällisruokamme eli punajuurisosekeitto. Esikuvana tälle keitollemme toimi Valion reseptipankista löytyvä Aura-punajuurikeittoresepti, johon tein omia muutoksia. (Reseptin nimi toimii linkkinä alkuperäiseen reseptiin.)





Sandran punajuurisosekeitto:


500 g luomupunajuuria
4 luomuporkkanaa
pala juuriselleriä
2-3 luomupunasipulia
2-3 luomuperunaa (perunat voi jättää keitosta pois)
2 dl kuohukermaa
meiramia (minulla ei ollut kaapissa meiramia, joten korvasin sen oreganolla)
suolaa, mustapippuria (voit lisätä myös hunajaa hiukan, jos keitto kaipaa makeutta)

fetajuustoa, sinihomejuustoa tai vuohenjuustoa tarjoiluun

Mielestäni tämä keitto on maukkaampaa, jos perunat jättää pois. Tällä kertaa keittiössä kuitenkin pyöri pitkän päivän jälkeen niin nälkäisiä lapsia, että päätin lisätä muutaman perunan lisäämään keiton ruokaisuutta.




Kuori, pese huolellisesti ja paloittele juurekset. Laita kasvikset kattilaan ja lisää vettä sen verran, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää veteen hiukan suolaa ja anna kasvisten kiehua kannen alla kypsäksi.

Lisää keittoon kerma ja mausteet, anna keiton kiehahtaa. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimella samettisen pehmeäksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita, voit myös vielä kuumentaa keittoa jos se on tarpeen.


Koivulehdossa punajuurisosekeitto tarjoiltiin fetajuuston kera. Minä käytin Arla Apetina pala (200 g) -juustoa, jonka hienonsin murusiksi haarukalla painelemalla leikkuulaudan päällä. 

Tuore sämpylä tai ruisleipä sopivat keiton kylkeen mainiosti ja auttavat pitämään nälkää paremmin kevyen keiton jälkeen.  





Tunnetustihan torstaikin on toivoa täynnä!
Sandra*



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti