f

13.5.2014

Mango-broilerilasagne ja parempi mieli

Eilen oli maanantai ja ilmakin ikävän harmaa. Iltapäivästä kotiuduttuamme kaikilla oli mieli hiukan apea ja fiilikset sään mukaiset. Päivälliseksi Koivulehdossa syötiin mango-broilerilasagnea, ja täytyy kyllä mainita, että se oli aivan parasta maanantairuokaa! Sitä mukaa kun lasagnea hupeni lautasilta yleinen fiilis kohosi. Ruuan jälkeen kaikilla oli tyytyväisenä sekä masu että mieli. 



























Sandran mango-broilerilasagne:

1 pkt maustamattomia broilerin fileesuikaleita (á 300 g)
nokare voita tai Avokado zest -öljyä
2 luomusipulia
1 punainen paprika
1/2-1 pieni luomukukkakaali
1 pss pakastettuja mangokuutioita (á 300 g)
2 prk kuohukermaa (á 2 dl)
1 pkt lasagnelevyjä 
suolaa, mustapippuria, currya
tuoretta minttua noin 5-8 oksaa oman maun mukaan

juustoraastetta


Ruskista broilerin fileesuikaleet pienessä määrässä voita tai öljyä. Pilko sipulit ja lisää pannulle, anna niiden kuullottua hetken aikaa. Halkaise paprika ja poista siitä kanta sekä siemenet ja valkoinen osa. Irrota kukkakaalista kukinnot, poista huonot osat. Voit käyttää osittain myös kukkakaalin vartta, mutta poista siitäkin tummentuneet kohdat. Pese kasvikset huolellisesti ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Lisää kasvikset pannulle ja pyörittele muutaman kerran. Lisää joukkoon kerma sekä mausteet. Pilko mangokuutioita pienemmiksi kuutioiksi ja lisää ne myös pannulle. Anna kastikkeen kiehua hetken aikaa ja tarkista sen jälkeen maku. Silppua mintun oksat ja lisää ne kastikkeeseen. 

























Lado uunivuokaan vuorotellen kastiketta ja lasagnelevyjä. Päällimmäiseksi kerrokseksi tulee kastiketta ja sen päälle ripotellaan juustoraastetta. Paista uunissa 200-225 asteessa 45-50 minuuttia. Minä käytin kiertoilma-asetusta, jolloin uunin lämpötilaksi riitti 200 astetta ja paistoaika oli hieman reilu 40 minuuttia.


























Vinkkinä mainittakoon, että jokaisen väliin tulevan kastikekerroksen päälle voisi halutessaan lisätä myös fetajuustomurskaa, sillä fetajuusto sopii mainiosti tähän makumaailmaan. Kastikkeeseen voi lisätä myös kesäkurpitsaa, jolloin ruokaan saadaan mukaan enemmän vihreää väriä.

Aikuisten lasagneannoksiin lisäsimme vielä hiukan sweet-chilikastiketta, sillä tulinen chili käy hyvin yhteen mangon makeuden kanssa. 




Hyvä ruoka parempi mieli -terveisin
Sandra*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti