f

1.4.2014

Sunnuntaiaamu ja nopeat sämpylät

Kaikki me tiedämme sanonnan, että aamiainen on päivän tärkein ateria! 
Sunnuntaiaamiainen Koivulehdossa kuvina:







































































Hassua tässä minun aamiaishehkutuksessani on se, että itse olen oppinut vasta viime 
vuosina syömään aamupalan arkiaamuina. Se aamupalan syöminen oli sitten aikoinaan vaikeaa, ja vielä yläasteen aikoihinkin vanhempani laittoivat minut aamupalapöytään valmiin leipäsiivun ja teekupin eteen, jotta söisin edes jotain. 


Pitkälle on tultu noista ajoista vaikka kauan se kestikin. Nykyään nautin aamupalasta myös arkiaamuina. Runsaita viikonloppuaamiaisia olen sen sijaan rakastanut aina! Se lienee myös asia, jonka olen oppinut kotoa. Viikonloppuisin, erityisesti sunnuntaisin meillä oli herkkuaamiaisia paistettujen patonkien ja lämpimän kaakaon kera. 

Viime sunnuntaina Koivulehdossa aamupuuroa keitellessämme huomasimme, että meillä ei ole leipää aamupalapöytään. Onneksi olen bongannut jo aikoja sitten hurmaavasta wicked sweet kitchen -blogista (linkki) herkullisten sämpylöiden ohjeen. Blogin nimeä klikkaamalla pääset katsomaan alkuperäisen ohjeen, johon tein ihan pienen muutoksen. Nämä herkulliset sämpylät kohotetaan leivinjauheella ja ne valmistuvat todella nopeasti!


























Nopeat sämpylät ilman hiivaa Sandran tapaan:

9 kpl

5 dl jauhoja
(minä laitoin 3 dl Sunnuntain Tummia Gluteenittomia -jauhoja sekä 2 dl vehnäjauhoja)
1 rkl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 1/2 dl kylmää vettä

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää siirappi ja vesi. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Ota lusikan avulla palloja taikinasta ja muotoile ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille sämpylän muotoon. Paista 200 asteessa 12-15 minuuttia. Minä paistoin sämpylät kiertoilma-asetuksella ja sain sämpylöihini ihanan rapsakan kuoren. 





Aprillipäiväterveisin Sandra*

2 kommenttia:

  1. Sämpylät ovat aivan ihania, kokeilin itse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla, että tykkäsit reseptistä!
      Valmistuvatkin vielä niin nopeasti ja helposti. :)

      Poista