f

26.4.2014

Pitsan makuinen uunipannupihvi ja mukavaa menoa

Arki on ollut säpäkkää menoa Koivulehdossa viime aikoina. Tapahtumarikas viikko on kuitenkin ollut varsin mukavaa menoa ja vielä mukavampia ihmisiä täynnä! Ihanin uutinen tältä viikolta on pyyntö pienen ja suloisen tyttövauvan kummeiksi, ja olemme herra Hulabaloon kanssa hyvin ylpeitä uudesta pestistämme. Kaikki kummilapsemme ovat meille rakkaita ja tietyllä tavalla spesiaaleja, vaikka kaikki läheisten lapset tietysti rakkaita ovat.

Hauskaa meillä oli myös viikolla, kun saimme mahdollisuuden ex tempore -treffeihin lätkämatsin merkeissä. Viimeisimmästä matsista on vierähtänyt muutama tovi, ja tämäkin tilaisuus meille tarjoutui muutamaa tuntia ennen peliä. Yllätyslähdöt ovat parhaita, ja totta totisesti jännittävä matsi piristi arkirumban keskellä meitä molempia. Kisastudio on sittemmin pystytetty kotisohvan nurkkaan koko perheen kesken, ja tänään jännitämme taas uudestaan kuka mestaruuden ansaitsee.

Ennen lätkämatsia tein nopean ja helpon ruuan, joka herkullisuuden nimissä hävisi parempiin suihin sukkelasti.





Pitsan makuinen uunipannupihvi Sandran tapaan:

700 g jauhelihaa
1 luomukananmuna
2 rkl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
2 luomusipulia
1 valkosipulinkynsi
suolaa, mustapippuria ja kuivattua oreganoa

tomaattipyrettä (mahdollisesti myös kuivattua oreganoa, jos haluat)
1 tlk ananaskuutioita
juustoraastetta

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä jauhelihataikina leivinpaperilla päällystetylle uunipannulle koko pellin kokoiseksi levyksi aivan kuten pitsapohja. (Kypsyessään uunipannupihvin koko kutistuu hiukan.)





Voitele levitelty jauhelihataikina kauttaaltaan tomaattipyreellä. Levitä sen päälle ananaskuutiot ja juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia.

Koivulehdossa pitsan makuiset uunipannupihvit tarjoiltiin keitettyjen perunoiden ja voi-sipulikastikkeen kanssa.




























Helppoa ja herkullista! :)





































Koivulehdossa hulinaviikko jatkuu, ja huomenna on luvassa jalkapalloturnauksessa jännittämistä. Suunnittelin turnausmuonaksi tonnikalatäytteisiä eväsleipiä ja palaan kyseisen ohjeen kera blogin pariin sopivan aikaraon löydettyäni.


Mukavaa menoa myös teille kaikille, keitä siellä ikinä onkaan! :)


Menoterkuin Sandra*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti