Puutarhareissun jälkeen tein perheellemme päivällisruuaksi kermaista tomaattikeittoa, jonka ohjeen löysin jälleen kerran Valion reseptit -sivuilta. Löydettyäni keiton ohjeen ajattelin tehdä tomaattikeittoa kesällä, kun tomaatit ovat makeampia. Bongattuani kuitenkin kaupan hyllyltä suloisen makeita terttukirsikkatomaatteja en voinut vastustaa kermaisen tomaattikeiton kutsua. Tein Valion reseptiin omat muutokseni, mutta alkuperäisen Valion kermaisen tomaattikeiton ohjeen löydät täältä. (<- linkki)
Kermainen tomaattikeitto Sandran tapaan:
1 kg terttukirsikkatomaatteja
1 tuore punainen chilipalko (siemenet poistettuna)
3 luomupunasipulia
1 valkosipulinkynsi
5 kpl retiisejä
Avokado zest -öljyä
oreganoa, suolaa ja pippuria
6-8 kpl tuoretta basilikan lehteä
2 dl kuohukermaa
(kalamataoliiveja)
Pese tomaatit huolellisesti, puolita ne ja poista niistä kannat. Puolita chilipalko ja poista siemenet. Hienonna chili. Kuori ja lohko punasipulit. Hienonna valkosipulinkynsi. Pese retiisit ja lohko ne. Laita kasvikset uunivuokaan ja valuta niiden päälle öljyä. Mausta kasvikset kuivatulla oreganolla, suolalla ja pippurilla. Sekoita mausteet kasviksiin huolellisesti.
Paahda kasviksia uunissa 250 asteessa grillitoiminnolla noin 20 minuuttia.
Kypsennyksen jälkeen kaada kasvikset sekä niistä irronnut neste tehosekoittimeen. Lisää kerma sekä basilikan lehdet, ja soseuta keitto nopeasti tasaiseksi.
Koivulehdossa aikuiset nauttivat tomaattikeiton kalamataoliivien kera, ja lapset söivät keittoa raejuuston kera.
Tarjoile keitto tuoreen leivän kanssa. Koivulehdon keittiössä valmistettiin keiton seuralaiseksi tuoreita sämpylöitä. Ihanan helpon ja nopean sämpyläreseptin löydät blogistani täältä.
Tämä tomaattikeitto oli todella hyvää! Tuoreesta chilistä huolimatta keitto ei maistunut tuliselta lainkaan, joten keitto maistui lapsillekin erinomaisesti.
Punastuvin terveisin Sandra*
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti