f

28.4.2014

Broileri-pekonipasta á la hubby

Viime aikoina on usein käynyt niin, että suunnitelmiin onkin tullut viime hetkellä muutoksia. Lauantaina kisastudiomme vaihtuikin mahdollisuuteen seurata huikean jännittävää finaalipeliä paikan päällä jäähallilla, ja sunnuntain jalkapalloturnaus peruuntui meidän osalta flunssavihulaisen takia. 

Viime hetken muutokset tuovat lisäjännitettä arkiseen hullunmyllyyn, mutta toisaalta niillä voi olla piristäväkin vaikutus. Normaalisti hulina-arki täytyy suunnitella tarkoin, jotta joka paikkaan ehditään ja kaikki tarpeellinen tulee hoidetuksi. Viime hetken muutokset tai peruuntumiset piristävät mahdollisuudellaan tehdäkin jotakin aivan muuta kuin mitä oli tarkoitus. 

Koivulehdon keittiössä teemme usein ruokaa yhdessä jos se vain suinkin on mahdollista. Ruokakin valmistuu nälkäisille lapsille nopeammin, jos toinen on apuna pilkkomassa kasviksia. Lauantain pastaruoka valmistui miehen toimesta, ja minä hyörin keittiöapulaisena tarpeen mukaan. 

Lauantaina aloitimme myös uuden pienimuotoisen tapetointityön, joten loppuviikosta varmaankin on luvassa kuvia lopputuloksesta, jos vain ehdin viimeistellä tilan verholla ja yrttihyllyllä.



























Broileri-pekonipasta á la hubby:


1 pkt pekonia (170 g)
1 pkt broilerin fileesuikaleita (300 g)
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
2 luomusipulia
1 valkosipulinkynsi
2-3 prk kuohukermaa (á 2 dl)
suolaa ja pippuria
currya
2 tl intiaanisokeria

spagettia

Paista pekonit kypsiksi ja laita ne talouspaperin päälle odottamaan kastikkeen valmistumista. Ruskista broilerin fileesuikaleet, pese ja kuutioi kasvikset, silppua myös sipulit. Lisää kasvikset pannulle ja anna niiden hetken aikaa kuullottua pannulla. Lisää joukkoon kerma ja mausteet, mutta lisää suolaa varovasti koska pekoni on melkoisen suolaista. Anna kastikkeen kiehua ja laita sillä aikaa pastan keitinvesi kiehumaan. 

Leikkaa kypsennetyt pekonisiivut kuutioiksi ja lisää kastikkeeseen samaan aikaan kun laitat spagetit kiehuvaan veteen. Anna kastikkeen kiehahtaa kunnes ainekset ovat kypsiä, ja tarkista maku.

Tarjoile kastike pastan kanssa.









































Vappuaatto on ylihuomenna ja vielä pitäisi ideoida lapsille naamiasasut, toivelistalla taisi olla ainakin cowboy. Nähtäväksi jää minkälaiset ilmestykset vappuaaton aamuna Koivulehdosta löytyy.



Mukavaa maanantaita!
Sandra*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti