f

20.7.2018

Jälleennäkemisen ilo ja suklaavanukasta

Jokunen tovi siinä sitten kuitenkin vierähti, vaikka näin pitkää radiohiljaisuutta en ollutkaan suunnitellut. Elämä kulkee eteenpäin ja se on hyvä juttu se. Paljon on elämään mahtunut tapahtumia toisensa perään ja kaikesta on selvitty. Hurraa sille! Monta hyvää reseptiäkin olen onnistunut takataskuun keräämään, joten vilpitön aikomukseni olisi jälleen innostua täällä blogin puolella niitä esittelemään.

Blogin henkiinherätystalkoot saa kunnian aloittaa uskomattoman hyvänmakuinen ja terveellinen suklaavanukas. Paljastettakoon että minä pidän todella paljon suklaavanukkaista, vaikka olen kyllä myös aika ronkeli niiden suhteen, sillä mikä tahansa suklaavanukas ei minulle kelpaa. Sopivan makea, suklainen ja koostumukseltaan pehmeä vanukas sujahtaa kuitenkin suuhuni nopeammin kuin moni uskaltaisi arvatakaan.

Tämä superherkku pomppasi silmilleni Vaneljan Instagram-tililtä ja tiesin heti, että tätä täytyy kokeilla! Linkin takaa näet Virpin todella upean luomuksen upeasta powersuklaasmoothiesta sekä alkuperäisen reseptin. Minä tein tähän reseptiin jälleen oman pääni mukaiset muutokset ja totta tosiaan sain aikaiseksi herkullista suklaavanukasta, joka maistui koko perheelle.






































Tällä reseptillä saa aikaiseksi ison annoksen suklaavanukasta, noin 6-8 annosta. Mikäli tarvitset vanukasta hiukan vähemmän voit kokeilla vaikka puolittaa ainesmäärät.































Sandran suklaavanukas

1 tlk tarjoiluvalmiita luomukikherneitä, valutettuna
2 dl cashewpähkinöitä, liota niitä ennen käyttöä runsaassa vesimäärässä 1-2 tuntia
1 dl luomukaurahiutaleita
3-6 tuoretta taatelia (nämä voi jättää pois, jos haluaa)
4-8 rkl raakakaakaojauhetta (oman maun mukaan tietenkin)
1-3 tl vaniljajauhetta
makeutusta oman maun mukaan hunajan tai vaahterasiirapin avulla
2-5 dl mieluista kasvimaitoa, esimerkiksi kaura-, manteli- tai soijamaitoa. Maitoa kannattaa laittaa sen verran, että tehosekoitin saa sekoitettua massan kunnolla sekaisin sellaiseksi vanukasmaiseksi. Lisää nestettä tarpeen mukaan aina vähän kerrallaan.

Valuta tölkkikikherneet siivilässä, halutessasi voit säästää liemen, jos haluat tehdä liemestä marenkimaista vaahtoa. Huuhtele huolellisesti liotetut cashewpähkinät siivilän avulla. Laita kaikki suklaavanukasainekset tehosekoittimen tai monitoimikoneen kannuun ja sekoita ainekset vanukasmaiseksi massaksi. Kun vanukasmassa vaikuttaa valmiilta, maistele sitä ja lisää tarvittaessa makeutusta tai raakakaakaojauhetta. Voit herkutella suklaavanukkaalla vaikka heti, mutta parhaimmillaan se on ehdottomasti seuraavana päivänä jääkaappikylmänä.























































































Tämä ihana supersuklaavanukas sopii mainiosti sekä herkutteluun että nälän siirtämiseen. Koivulehdossa suklaavanukasta on syöty sekä aamupalaksi että lounaaksi, mutta myös suosikkisarjan aikaan herkkuhampaan kolotukseen.






























Helteisin terveisin

Sandra*









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti