f

13.1.2017

Sen verran jees –broileri-nuudeliruoka

Esikoiseni on kasvanut siihen ikään, kun monisanaiset mielipiteen ilmaisut ruuasta ovat kutistuneet lauseisiin, "ihan jees", "ok", tai sitten ainoastaan näytetään peukkua ylöspäin, tai joskus jopa molempia peukkuja ylöspäin. Kuopukseni puolestaan innostuu usein kuvailemaan mielipidettään sanoilla, "ihan ältsin-mega-super-tupla-hyvää, ihan parasta!". Äidin mieltä toki lämmittää aina, kun perhe tykkää uudesta sapuskakokeilusta, mutta kyllä paras palaute on se, että kaikki syövät lautasensa tyhjiksi hyvällä ruokahalulla.

Tämä erään perjantai-illan broileri-nuudeliruoka oli hyvää, eli sen verran jees, että siirrän reseptin omasta muistista tänne blogin muistiin. Tästä reseptistä tuli iso annos, sillä tein ruokaa sillä periaatteella, että siitä riittäisi vielä seuraavan päivän lounaaksi lapsille. Tämä nuudeliruoka on nimittäin superhyvää myös seuraavana päivänä, kun lämmität sitä paistinpannulla pienen voinokareen kera.





Sandran broileri-nuudeliruoka:

6-8 henkilölle

2 pkt broilerin fileesuikaleita
3–4 luomusipulia
1 luomuvalkosipulinkynsi raastettuna
3 punaista paprikaa
2 prk GoGreen -luomumaissia
(myös vihreät pavut sopivat tähän ruokaan mainiosti, mutta tällä kertaa niitä ei Koivulehdossa ollut)
1 punainen, mieto chili
1/2–1 tl inkivääritahnaa tai raastettua tuoretta inkivääriä
1 prk luomukookosmaitoa
loraus vähäsuolaista soijakastiketta (oman maun mukaan)
suolaa ja pippuria
pieni loraus vaahterasiirappia

1 pkt luomutäysjyvänuudelia




Kypsennä broilerin fileesuikaleet paistinpannulla voissa ja mausta liha suolalla. Pese ja puhdista paprikat ja kuori sipulit. Pilko sipulit ja paprikat pieniksi kuutioiksi ja lisää pannulle. Anna kasvisten hetken aikaa kuullottua pannulla. Yleensä tässä vaiheessa olen lisännyt pannulle myös soijakastiketta, ja antanut sen hetken aikaa muhia kasvisten ja lihan kanssa. Lisää mukaan kookosmaito ja valutetut luomumaissit. Sen jälkeen pese ja puhdista chili (muista kumihanskat), ja pilko se pieniksi kuutioiksi. Lisää pilkottu chili, inkivääritahna ja pienellä raastinraudalla raastettu valkosipulinkynsi kastikkeeseen. Lisää mausteita oman makusi mukaan ja anna kastikkeen kiehua kypsäksi. Tarkista maku.

Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja nauti kera kastikkeen.






Rentouttavaa viikonloppua!

Sandra*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti