f

13.1.2017

Onko huomenna lauantai? Onko huomenna karkkipäivä?

Rocky road -makeinen on ollut suosittu herkku blogien ja lehtien sivuilla viime vuosina. Muutaman kerran olen tuhtia herkkua saanut maistaa, mutta jostain syystä en ole itse oikein innostunut kyseisestä makoisuudesta. Siitä syystä en varmaankaan ole vaivautunut tekemään itse Rocky road -makeisia, ennen kuin sain maistaa todella hyvää makukomboa.

Olin istunut pitkän päivän yliopistolla ja päätin piristää itseäni iltapäivästä kahvilla. Yliopiston kahvilassa jonotin kassalle, että saisin maksaa Take away -kahvini. Sattumoisin jonon pää, jossa seisoin, pysähtyi herkkuvitriinin kohdalle. Vitriinin ylähyllyltä huomasin pienen kirkkaan pussukan, jossa oli sisällä yllättävän herkullisen näköinen ja kohtuullisen kokoinen suklaaherkkupala. Pahviseen hintalappuun oli hinnan lisäksi merkitty, "Rocky road, karpalo-suolapähkinä-vaahtokarkki".




Tietysti minä iltapäiväisessä energiantarpeessani hellyin ja ostin itselleni kahvin lisäksi myös makean Rocky road -herkun. Se olikin sitten ensimmäinen kerta, kun todella ihastuin Rocky roadiin. Ihastuinkin sitten kerralla niin hyvin, että väkersin karpalo-suolapähkinä-vaahtokarkki-suklaaherkun heti seuraavaksi karkkipäiväksi, jotta muutkin saivat maistaa miten hyvää se oli.





Erään karkkipäivän rocky road:

kuivattuja karpaloita
suolapähkinöitä
vaahtokarkkeja pieniksi kuutioiksi leikattuna
2 x 200g levyä Fazerin vaaleaa maitosuklaata
200g levy Fazerin maitosuklaata




Sulata suklaat varovaisesti vesihauteessa. Vuoraa noin 20cm x 27cm kokoinen uunivuoka, pienempikin uunivuoka käy, leivinpaperilla. Voit aluksi rutistaa leivinpaperin ihan ruttuun ja sitten aukaista sen, leivinpaperia on helpompi käsitellä ja laittaa vuokaan tämän jälkeen (Sikke Sumarin vinkki). Levitä pohjalle ohut kerros suklaata ja ripottele päälle vaahtokarkkeja, suolapähkinöitä ja kuivattuja karpaloita. Valuta päälle suklaata niin, että vaahtokarkit, suolapähkinät ja karpalot peittyvät. Toista täytteiden ripottelu. Valuta suklaa täytteiden päälle, päällimmäisessä suklaakerroksessa saa olla hiukan enemmän suklaata. Heiluttele ja ravistele vuokaa kohtuullisesti, että suklaata valuu joka kohtaan. Halutessasi voit laittaa vielä pinnalle hiukan täytteitä.  Huomaa, että mitä pienempi vuoka sinulla on, sitä useampaan kerrokseen suklaa ja täytteet riittävät.

Nosta vuoka jääkaappiin jähmettymään, tai pakastimeen jos kiire yllättää. Leikkaa jähmettynyt suklaalevy veitsellä pieniksi neliöiksi. Rocky road -palat kannattaa säilyttää jääkaapissa.







Herkutteluterveisin perjantailta jo toistamiseen

Sandra*



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti