f

15.10.2014

Puunattu vanha rouva

Vanha, peritty, kaunis ja ihana puusohvamme on entrattu ja se on päässyt omalle kunniapaikalleen, perheemme yhteiselon ytimeen eli keittön pöydän ääreen, johon sille remonttia suunnitellessamme jo piirsimme oman paikan valmiiksi.





















































Vanha rouva sai pintaansa valkoisen maalin sekä uudistetun pehmusteen. Puulevyn päälle on sijoitettu ohut vaahtomuovipatja, jotta istumismukavuus olisi taattu. Päällystin puulevy-vaahtomuovikompleksin akryylivahakankaalla, joka on pinnoitettu ja vettä hylkivä puuvillakangas. Akryylivahakangas voidaan myös pestä tarvittaessa. Halusin ehdottomasti päällystää vaahtomuovipatjan vettähylkivällä materiaalilla, koska keittiön pöydän ääressä se on hyvinkin alttiina kaatuneille maitolaseille. Akryylivahakangas tuntui myös hiukan kevyemmältä kuin tavallinen muovinen vahakangas, joten arvelisin sen olevan hiukan vähemmän hiostava takapuolen alla. Käyttökokemukset saavat kertoa tästä lisää, kunhan saamme niitä kerättyä. Akryylivahakangas on kiinnitetty puulevyyn niiteillä.




Tarkoituksenani on ommella levyn päälle vielä kangaspäällinen, johon teen kuminauhakujan. Tällä tavalla kangaspäällinen on helposti vaihdettavissa ja erityisesti pestävissä. Palaan kuvien kera tähän kangaspäälliseen, kunhan saan ompelutyöt hoidettua. Turkoosi kangasrulla nurkassa jo odotteleekin ompelukonetta.








Terkkusin Sandra*

2 kommenttia: