Muuttopuuhien myötä aikuiset saavat oman työhuoneen, joten paljon kivaa hommaa meillä riittää edelleen. Mutta kai ensin täytyy ne lehdet...
Törmäsin muutamassakin blogissa sekä lehdessä piirakkaohjeeseen, jossa oli yhdistetty puolukka tai karpalo ja kinuski. Vertailin ohjeita ja tein oman versioni puolukka-kinuskipiirakasta, johon käytin karpaloita. Piirakasta tuli todella hyvää, vaikka kenties ulkomuotoa ajatellen saatan hioa reseptiikkaa seuraavalla kerralla johonkin suuntaan.
Tiesittekö muuten, että karpalo ja myös puolukka ovat todella terveellisiä marjoja. Lukemani mukaan karpalo erityisesti on varsinainen supermarja ja auttaa mm. toistuvien virtsatietulehduksien kanssa kamppailevia. Lisää tietoa karpalon hienoudesta löytyy mm. täältä.
Tässä teille mukava tapa aloittaa tutustuminen karpalon makuun. Piirakan tekeminen kannattaa aloittaa kinuskin keittämisellä. Minä tein kinuskin ohjeella, joka löytyy aikaisemmasta postauksestani Vaniljajäätelön kaveriksi kuumaa kinuskikastiketta ja suolapähkinöitä.
Kinuskikastike:
4 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä seosta välillä sekoittaen 20-25 minuuttia. Anna kastikkeen jäähtyä.
Sandran karpalo-kinuskipiirakka:
Törmäsin muutamassakin blogissa sekä lehdessä piirakkaohjeeseen, jossa oli yhdistetty puolukka tai karpalo ja kinuski. Vertailin ohjeita ja tein oman versioni puolukka-kinuskipiirakasta, johon käytin karpaloita. Piirakasta tuli todella hyvää, vaikka kenties ulkomuotoa ajatellen saatan hioa reseptiikkaa seuraavalla kerralla johonkin suuntaan.
Tiesittekö muuten, että karpalo ja myös puolukka ovat todella terveellisiä marjoja. Lukemani mukaan karpalo erityisesti on varsinainen supermarja ja auttaa mm. toistuvien virtsatietulehduksien kanssa kamppailevia. Lisää tietoa karpalon hienoudesta löytyy mm. täältä.
Tässä teille mukava tapa aloittaa tutustuminen karpalon makuun. Piirakan tekeminen kannattaa aloittaa kinuskin keittämisellä. Minä tein kinuskin ohjeella, joka löytyy aikaisemmasta postauksestani Vaniljajäätelön kaveriksi kuumaa kinuskikastiketta ja suolapähkinöitä.
Kinuskikastike:
4 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä seosta välillä sekoittaen 20-25 minuuttia. Anna kastikkeen jäähtyä.
Sandran karpalo-kinuskipiirakka:
Pohja:
100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Karpaloita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Karpaloita
Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää taikinaan muna. Sekoita huolellisesti ja lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka ja levitä taikina vuokaan. Taikina on melkoisen tahmaista ja levittäminen helpottuu, kun kastat lusikkaa välillä kylmässä vedessä.
Kun taikina on piirakkavuoassa, kaada jäähtynyt kinuskikastike piirakkapohjan päälle ja levitä puolestaan kinuskin päälle karpaloita reilusti. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsää.
Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka ja levitä taikina vuokaan. Taikina on melkoisen tahmaista ja levittäminen helpottuu, kun kastat lusikkaa välillä kylmässä vedessä.
Kun taikina on piirakkavuoassa, kaada jäähtynyt kinuskikastike piirakkapohjan päälle ja levitä puolestaan kinuskin päälle karpaloita reilusti. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti