Alkuperäinen ohje on nimeltään Ilarin ranskalainen suklaatorttu ja sen resepti löytyy Maku.fi -sivustolta. Tästä (klik) pääsette katsomaan alkuperäistä ohjetta. Minä olen aikojen saatossa tehnyt omat viilaukseni reseptiin meidän makunystyröidemme mukaan.
Koivulehdon suklaatorttu:
200 g voita sulatettuna
2 kananmunaa
1 1/2 dl jauhoja (Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta tai vehnäjauhoja)
2 dl kaakaojauhetta (leivontaan tarkoitettua kaakaota, ei suinkaan maitokaakaojauhetta)
1-2 dl intiaanisokeria (vaihtoehtoisesti tavallista sokeria tai ruokosokeria)
2 rkl vaniljasokeria
korppujauhoja tai mantelijauhoja (mantelijauhoilla saat vieläkin pehmeämmän maun piirakkaan)
Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa. Voitele ja jauhota piirakkavuoka mantelijauhoilla tai korppujauhoilla. Kaada taikina piirakkavuokaan. Paista torttua 200 asteessa 12-15 minuuttia. Suklaatortun tulee jäädä sisältä hiukan löysäksi.
Voit tarjoilla tämän suklaatortun vaniljajäätelön kera. Suklaatorttu maistuu herkulliselta myös ilman lisukkeita!
Tämä suklaatorttu maistuu taivaalliselta lämpimänä, mutta on superherkullista myös oltuaan yön jääkaapissa.
Koivulehdossa-blogi suosittelee!
Sandra*
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti