f

17.9.2014

Koivulehdon peltileipä





































Kun vatsataudista toipuva lapseni pyysi minulta peltileipää, ryhdyin leipomishommiin siltä istumalta. Tätä peltileipäreseptiä voi kutsua meidän sukureseptiksi, sillä alunperin ohje on tätieni ideoima, johon olemme yhdessä keksineet variaatioita aikojen saatossa. Tätä ohjetta on erittäin helppo muunnella jokaisen, omien makumieltymystensä mukaan.

Tämä leipäohje on sekä gluteeniton että hiivaton, joten tässä loistava leipäresepti niille, joilla hiiva aiheuttaa ikäviä vatsaoireita. Tällä ohjeella tulee kaksi tai kolme leipää, riippuen siitä kuinka ohueksi taikinan pellille levität. Alkuperäisen reseptin mukaan leivästä tulee sitä herkullisempi, mitä ohuempi leipä on.






Koivulehdon peltileipä:

250-500 g maitorahkaa
8 dl vettä (taikinan levitettävyyden mukaan)
500 g Sunnuntai Tumma Gluteeniton Jauhoseosta
3 dl kaurahiutaleita
2 tl soodaa
1 tl suolaa (voi jättää myös pois)
1 pss GoGreen salaattisekoitusta (salaattisekoitusta voi ripotella myös leivän päälle ennen paistamista)


Jaa taikina kahdelle tai kolmelle pellille ja paista 250-275 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes leipä on kauniin ruskea. 






Leipä on herkullisimmillaan tuoreena tai paahdettuna, ja tietysti Sandran avokadoöljy-voin kera! Tästä löydät avokadoöljy-voin reseptin.








Leipä on helppo paloitella puhtailla saksilla, ja tämä leipä soveltuu erinomaisesti pakastamiseen. 




Keskiviikkoterveisin
Sandra*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti