f

6.9.2014

Äidin välipala

Viime viikkoina olemme olleet tupella, kun töitä tuntuu kasaantuneen joka puolelle. Ja kun yhden kasan saa hoidettua, ehtii toisella kantilla kasaantua uutta työtä. Ruuhkavuodet täällä tosiaan, mites siellä ruudun toisella puolella ruuhkassa elellään ja jaksellaan?

Velvollisuuksia hoitaessani olen juossut niin lujaa kilpaa kellon kanssa, että itsestä huolehtiminen on unohtunut täysin. Liikunta, syöminen ja lepo, niin tärkeitä ihmisen hyvinvoinnille, mutta niin helppoja unohtaa ja työntää sivuun. Kiireessä minulla on paha tapa syödä vasta sitten, kun nälkä on niin kova etten enää kestä huonoa oloa. Silloin turvaudun helppoon ja nopeaan murkinaan, mikä yleensä minun kohdallani on leipä. Pelkällä leivällä eläminen kostautuu kuitenkin hyvin nopeasti eikä olo ole kovinkaan hyvä eikä ainakaan energinen. 







Eilen päätin kuitenkin panostaa itseeni, jotta lintubongarit eivät löytäisi minusta uutta kurttuotsaista kurppaa lajilistalle. Tein itselleni ihanan ja ravitsevan suklaasmoothien Karita Tykän ohjeiden mukaan, joka löytyy Karita Tykän, Sanna Ala-Seppälän ja Ulla-Maija Lähteenmäen toimittamasta Raakaa ja Makeaa -kirjasta.

Karitan suklaasmoothie:

1 dl cashewpähkinöitä (liotettuina 30-60 minuuttia)
3-4 dl mantelimaitoa
2 kypsää banaania
3-4 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl kookospalmunektaria tai hunajaa 
ripaus suolaa

Sekoita pähkinät ja mantelimaito tehosekoittimessa. Mantelimaidon määrää vaihtelemalla saat haluamasi koostumuksen.

Lisää joukkoon loput raaka-aineet ja sekoita, kunnes saat tasaisen pirtelön. Jos haluat kylmän suklaapirtelön, jäädytä paloitellut banaanit pakastimessa ennen smoothien valmistamista ja lisää ne joukkoon vasta lopuksi. Voit myös lisätä joukkoon jäitä ennen viimeistä sekoituskertaa.






Pirtelöstä tuli todella herkullista, ja tänään teinkin itselleni uuden satsin ravitsevaa suklaasmoothieta. Tähän satsiin tein kuitenkin muutaman viilauksen omien makunystyröiden vaatimuksesta.

Suklaasmoothie Sandran makuun:

1 dl cashewpähkinöitä (liotettuina 30-60 minuuttia)
4 dl makeuttamatonta mantelimaitoa 
1 kypsä luomubanaani
4 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl kotimaista hunajaa
ripaus ruususuolaa
hyppysellinen vaniljajauhetta
kourallinen tuoreita mintun oksia

Tee suklaasmoothie yllä mainittujen ohjeiden mukaisesti. 






Tämä superherkullinen suklaasmoothie sopii niin ravitsevaksi välipalaksi energiaa antamaan kuin herkkuhampaan kolotukseen illalla sohvan pohjalla. Suklaasmoothie maistuu nimittäin superherkulliselta vielä illallakin jäähdyttyään muutaman tunnin jääkaapissa, jolloin smoothien maut tasaantuvat ja maku muistuttaa suklaavanukasta. 













Sandra*

2 kommenttia:

  1. Täytyypä kokeilla, ihana ohje!
    Oikein hyvää nimipäivää Sandralle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, kiitos!
      Kannattaa kokeilla, tosi hyvää ja vielä ravitsevaakin. Ei mitään höttövälipalaa. ;)

      Poista