f

12.6.2014

Raakoja herkkuja

Kuukausia sitten lahjatoiveeni toteutui ja sain syntymäpäivälahjaksi Karita Tykän, Sanna Ala-Seppälän ja Ulla-Maija Lähteenmäen toimittaman Raakaa ja Makeaa -kirjan, joka on pullollaan reseptejä herkullisimmista raakajälkiruuista. Olen ahminut kirjan kuvia ja reseptejä useaan kertaan, mutta toteutuspuolen suhteen olen ollut saamaton. Hektisen arjen pyöriessä lupasinkin itselleni, että kunhan kesäloma koittaa, tutustun kirjan resepteihin ajan kanssa ja käytännössä.































Vietimme tänään sadepäivää lasten kanssa sisätiloissa ja päätimme käyttää tilaisuuden leipomiseen. Ykköstoiveena lapsilla oli korvapuustit, mutta harmiksemme kaapista puuttui yhtä sun toista pullataikinaan tarvittavaa ainesosaa. Lupasin pystyttää korvapuustitehtaan seuraavana sadepäivänä ja haalia tarvittavat korvapuustiainesosat valmiiksi kaappeihin. 

Korvapuustipettymyksestä toivuttuaan minit suostuivat kuuntelemaan minun ehdotuksiani Raakaa ja makeaa -kirjan resepteistä, ja lopulta innostuivat kovasti suklaisesta banaanijäätelöstä ja suklaafudgesta, vaikka jälkimmäinen kuulosti kuulemma oudolta. Jäätelön suhteen tarvittiin taas soveltamista, koska aineksia löytyi kaapista hiukan vajavainen määrä, mutta tekijöillä oli mukavaa ja lopputulos makoisaa!































Suklainen banaanijäätelö Raakaa ja makeaa -kirjan ohjeella:

5 kypsää banaania
4 rkl raakakaakaojauhetta
3-4 rkl hunajaa tai kookospalmusokeria (minä käytin intiaanisokeria)
1 tl vaniljauutetta tai 2 tl vaniljajauhetta
3 dl cashew-, manteli- tai kookosmaitoa (minä käytin 2 dl kookoskermaa)
koristeluun mintunlehtiä tai kaakaopavun paloja (minä käytin sitruunamelissan lehtiä)






























Laita kaikki raaka-aineet tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Sekoita kunnes massa on kermaisen tasainen ja tarkista maku.

Laita massa jäätelökoneeseen ja valmista jäätelöä. Jos sinulla ei ole jäätelökonetta, laita massa metallikulhossa pakastimeen. Sekoita massaa puolen tunnin välein jäätymisen aikana. Yleensä 2-3 sekoituskertaa riittää.








Suklaafudge á la Raakaa ja makeaa:

1 dl raakakaakaojauhetta
4 rkl hunajaa (kannattaa käyttää kotimaista hunajaa)
4 rkl sulatettua neitsytkookosöljyä
1-2 tl jauhettua kahvipapua (minä jätin tämän pois)






Sekoita kaikki raaka-aineet kulhossa tasaisesti haarukalla sekaisin. Minä käytin lopuksi vielä vispilää saadakseni tasaisen massan.

Voit nauttia suklaafudgen heti tai laittaa sen jähmettymään pariksi minuutiksi jääkaappiin. Jos päätät laittaa sen jähmettymään, levitä massa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Mitä pienempi vuoka sen parempi. (Minun vuokani oli liian iso, jolloin fudgesta tuli hiukan liian ohutta.)

Leikkaa tai lohko fudge paloiksi jähmettymisen jälkeen.









Nämä raakaherkut saavuttivat Koivulehdossa suuren suosion. Ajattelin suklaafudgen olevan turhan tujua lasten makuun ja saavani syödä fudgen itse kahvin kaverina, mutta jähmetyttyään jääkaapissa fudge maistuikin niin ihanasti tummalta suklaalta, että lapsetkin pitivät siitä kovasti. Todella helppoa ja herkullista nopeasti! 

Karita Tykkä pitää muuten upean näköistä blogia, jossa hän esittelee muitakin herkullisia raakaruokareseptejään. Kannattaa käydä vierailulla, hänen blogiinsa pääset tästä.




Sandra*

2 kommenttia:

  1. Olen maistanut suklaafudgea ja se oli taivallisen hyvää, ei ihme, että Koivulehdon lapsoset ovat tykänneet, heillähän on tunnetusti hyvä maku ;o).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaafudge maistui aivan Pandan tummalle suklaalle. ;)

      Poista