f

10.6.2014

Jaadijaadijaa ja toimiva vinkki

Suokaa anteeksi pitkä radiohiljaisuus! Viimeisen kuukauden ajan tätä porukkaa on viety kuin pässiä narussa ja vaikutukset alkavat hiljalleen näkyä. Minulla on todella paha tapa kiireessä ja stressaantuneena nipistää aikaa omasta liikunnasta, enkä näemmä osaa siitä tavasta luopua vaikka kuinka yritän. Siitä johtuen stressin määrä vain kasvaa jumittaen koko ihmisen pökkelöksi. 





































Säästän teidät avautumiseltani, sillä tiedän että en ole ainoa ruuhkavuosiaan elävä ja stressaava äiti-ihminen. Tai ihan kuka vaan, sillä mutkien ja kuoppien kautta me jokainen sen onnen löydämme. 

Ajattelin jakaa kanssanne erään toimivan vinkin, jonka sain itse todistaa toimivaksi muutama päivä sitten, kun lapseni oksensi autoon. Tapahtui nimittäin sillä tavalla, että olin yksin lasteni kanssa liikenteessä kun kyseinen vahinko tapahtui. Suuntasin välittömästi auton kotia kohti, siinä toivossa, että mikäli oksennusta on tulossa lisää se saadaan osumaan pönttöön. Kotiin päästyämme huolehdin lapseni sisälle, enkä ehtinyt edes miettiä mitä teen autolle. 

Tilanteen hiukan rauhoituttua ehdin suoda ajatuksen autolle ja kävin tarkistamassa vahingot. Onneksi oksennusta oli vain turvaistuimissa ja auton takapenkillä eikä sitä ollut lentänyt ympäriinsä autossa. Löysin siihen hätään googlen kautta vinkin levittää oksennuksen päälle kahvinpuruja. Kahvinpurut kuulemma imevät itseensä sekä oksennuksen että sen uskomattoman hajun. Ollessani yksin lasteni kanssa, en voinut siirtyä ulos pesemään oksennusta autosta pois, joten päätin kokeilla kahvikikkaa. Otin kaapista kahvipaketin ja kävin ripottelemassa kahvia hyvin reilusti joka puolelle oksennuksen päälle. 

Muutaman tunnin päästä kävin kurkkaamassa autoon ja se oksennuksen haju oli hävinnyt täysin. Siivosimme ja pesimme auton sisältä huolella, ja koska oksennuksen haju oli täysin kadonnut, oli auton siivoaminenkin paljon iisimpää. 



Edit: Kuulemani mukaan ruokasooda toimii samalla tavalla hajunpoistajana kuin kahvinpurutkin. Ruokasooda vie myös mennessään kamalan hajun, ja on ehdottomasti parempi vaihtoehto jos joku ei pidä kahvin tuoksusta. Esimerkiksi oksennuksen osuessa vaikka olohuoneen vaalealle matolle, levittäisin sen päälle mieluummin ruokasoodaa sen kahvintuoksua miedomman ominaistuoksun takia.































Tyyntymisen merkkejä näyttäisi olevan jälleen ilmassa, joten yritän keskittyä hoitamaan itseäni ja perhettäni taas paremmin. 



Miltei zen -terveisin
Sandra*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti