f

25.6.2014

Iisit kananugetit

Juhannus on jolloteltu ja heinäkuu häämöttää. Koivulehdossa juhannusta vietettiin rauhallisissa merkeissä, sopivassa suhteessa lepoa ja työtä. Vanhempieni luona kävimme syömässä loimutettua lohta ja isäni bravuuria, lohipaellaa. Voisinkin joku kerta jakaa isäni reseptin myös teille, sillä se on vaatimattomasti sanottuna maailman parasta paellaa. 

Olin suunnitellut juhannuspyhien ruuaksi kananugetteja, mutta vanhempieni kalaherkkujen jälkeen ei vatsa enää vetänyt pientä iltapalaa kummempaa. Huoltoasemien klassikko, kanakori tarjoiltiin siis Koivulehdossa juhannuksen jälkeen. Hyvin tuo maistui koko porukalle siitä huolimatta. 





Kananugetit:

500-600 g broilerin rintafileetä paloiteltuna (fileesuikaleetkin käyvät, jos jaksaa näpertää myös pienempien palojen kanssa)
2 luomumunaa
2-3 dl gluteenitonta jauhoseosta (vaihtoehtoisesti vehnäjauhot tai spelttijauhot)
suolaa, pippuria, jauhettua paprikaa
2-3 dl gluteenittomia korppujauhoja (tavalliset korppujauhot käyvät myös)

Olivado Macadamiaöljyä, Avokado Zest -öljyä ja voita



























Ota esille kolme syvää lautasta, ja laita lautasille leivitysaineet. Mausta gluteenittomat jauhot suolalla, paprikamausteella sekä pippurilla. Pyörittele fileepalat ensin gluteenittomissa jauhoissa tai vehnäjauhoissa, kasta sen jälkeen palat kananmunaan, ja viimeiseksi pyörittele fileepalat korppujauhoissa kauttaaltaan.

Asettele leivitetyt broilerin fileepalat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Lorauta jokaisen fileepalan päälle hyvää ja maukasta öljyä ja lisäksi pieni voinokare. Paista nugetteja uunissa 200 asteessa noin 15-20 min, kunnes ne ovat kypsiä. Minä käytin uunissani lisäksi kiertoilma-asetusta, jolloin 15 minuuttia riitti kypsennysajaksi mainiosti.







Mikäli haluat minimoida rasvan määrää, voit jättää lorauksen öljyä sekä voinokareen pois, mutta en osaa sanoa onko lopputulos ihan niin hyvä kuin alunperin on tarkoitettu.

Tarjoile kananugetit ranskalaisten, salaatin, majoneesin ja ketsupin kera, aivan kuten ehta kanakori kuuluukin. :)






Kepein keskiviikkoterkuin
Sandra*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti