f

28.5.2014

Vaniljajäätelön kaveriksi kuumaa kinuskikastiketta ja suolapähkinöitä

Törmäsin pari päivää sitten blogimaailmassa jätskiannosohjeeseen, jota ylistettiin kovasti. Täytyy myöntää että en oikein uskonut, että jätskiannos suolapähkinöillä ryyditettynä voisi olla kovin herkullista, vaikka toisaalta pidän kyllä myös Snickers-suklaapatukan mausta.






























Kaupassa käydessäni päätin kuitenkin ostaa jätskiannokseen tarvittavat aineet valmiiksi, jos vaikka joku päivä innostuisin itselleni uutta makuyhdistelmää kokeilemaan. Huomisen vapaapäivän ja perjantaifiiliksen kunniaksi päätin yllättää perheen tänään jätskijälkkärillä.







Löysin Valion reseptisivuilta helpon kinuskikastikkeen ohjeen ja keittelin kastikkeen vasta ruuan jälkeen, jotta saisimme jätskin päälle varmasti kuumaa kinuskikastiketta. Alkuperäisen reseptin löydät täältä. Halusin ehdottomasti keittää kinuskikastikkeen itse, sillä mielestäni valmiit kinuskikastikkeet ovat liian makeita ja hiukan väkevän makuisia.

Kinuskikastike:

4 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä seosta välillä sekoittaen 20-25 minuuttia. Kaada kinuskikastike tarjoilukannuun ja tarjoile heti kylmän vaniljajäätelön kanssa.






Rouhi 1-2 dl suolapähkinöitä ja laita pähkinärouhe valmiiksi kulhoon odottamaan jäätelöannosten rakentamista. Suolattujen maapähkinöiden sijasta kannattaa kokeilla myös suolattuja cashewpähkinöitä.







Annostele kulhoon vaniljajäätelöä omantunnon mukaan, ripottele jäätelön päälle haluamasi määrä rouhittuja suolapähkinöitä ja valuta koko komeuden päälle kuumaa kinuskikastiketta. Mikäli joku ei pähkinöistä pidä tai on niille jopa allerginen, jätskiannos on todella herkullinen myös pelkästään kuuman kinuskikastikkeen kanssa tarjoiltuna.









Herkkuterkkusin
Sandra*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti