f

28.5.2014

Italianpata

Minä olen aina pitänyt kovasti italianpadasta, vaikka en pidä ollenkaan herne-maissi-paprika -sekoituksesta. Koulussa italianpata oli yksi suosikkiruokani, ja nuoruudessa on tullut valmistettua useaankin otteeseen Blå Bandin tekemästä pussisekoituksesta kyseistä ruokalajia.































Päätin kehitellä nuoruuden suosikkiruoastani oman versioni, johon olen sujauttanut jauhelihan ja spagetin lisäksi punaista paprikaa, keltaista paprikaa, pari porkkanaa ja kesäkurpitsaa. Tällä kertaa kaupasta ei löytynyt kesäkurpitsaa, joten korvasin sen pussillisella pakastepinaattia. Tässäpä teillekin eräs nuoruuteni mieliruoka.









Sandran italianpata:

400 g jauhelihaa
2 punaista paprikaa (vaihtoehtoisesti toinen paprika voi olla keltainen)
2-3 luomuporkkanaa
2-3 luomusipulia
1 valkosipulinkynsi
1 pss pakastepinaattia
250-500 g spagettia pätkittynä (minä käytin gluteenitonta spagettia, vaihtoehtoisesti tässä voisi käyttää myös rakettispagettia, jolloin säästyy pätkimistyöltä.)
noin 1 litra vettä, kuitenkin tarpeen mukaan
100-200 g tomaattipyreetä
loraus hyvää oliiviöljyä
suolaa, pippuria, paprikajauhetta
2 tl intiaanisokeria
(kuivattua oreganoa voisi myös laittaa)








Ruskista jauheliha. Kuori, pese ja kuutioi porkkanat. Halkaise paprikat, poista niistä kanta ja siemenet ja huuhtele huolellisesti. Kuutioi myös paprikat ja sipulit pieniksi kuutioiksi. Lisää kasvikset, myös pakastepinaatti, pannulle tai kattilaan jauhelihan joukkoon. Lisää joukkoon myös tomaattipyree sekä mausteet ja anna ainesten hetken aikaa muhia pannulla tai kattilassa, noin kymmenen minuuttia. 

Lisää seokseen mukaan pätkityt spagetit ja pyörittele seosta muutaman kerran. Vesi kannattaa keittää vedenkeittimellä kiehuvaksi, jotta sitä on helppo lisätä pataan vähän kerrallaan. Lisää aluksi reilusti vettä ja anna seoksen kiehua. Muista sekoittaa pataa vähän väliä pohjaa myöten, sillä pata ottaa helposti pohjaan. Lisää vettä tarpeen mukaan, jotta koostumus säilyy patamaisena, ei liian löysänä mutta ei kuitenkaan liian tönkkönä massana. Kiehuta italianpataa niin kauan, että pasta on kypsää. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Mausteiden lisäämisen jälkeen anna pataruuan vielä kiehahtaa ja tarjoile italianpata perinteisesti ketsupin kanssa.






Tähän viikkoon tuntuu mahtuneen kaksi perjantaita huomisen helatorstain ansiosta, ja sehän on oikein mukavaa!

Leppoisin terkkusin
Sandra*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti