Marjojen vähyyden takia Koivulehdon lauantaiaamiaisella nautittiin marjasmoothien sijaan mango-appelsiinismoothieta ja banaanilettuja. Aamupuuro, paahdettua leipää, smoothieta sekä lettuja, siinä kattaus joka taatusti pitää nälän loitolla ja jaksamme koko perheen voimin puuhailla ulkosalla kesäilmasta nauttien. Aikuiset toki tarvitsivat vielä pari mukillista luomukahvia käynnistyäkseen uuteen päivään.
Vihertävä mango-appelsiinismoothie Sandran tapaan:
1 pss pakastettuja mangokuutioita (á 300 g)
6 pientä luomuappelsiinia
kiehautettua ja hiukan jäähtynyttä vettä
kourallinen tuoreita herneenversoja
kourallinen tuoreita mintun oksia
1/2-1 rkl suomalaista hunajaa
1/2-1 tl kylmäpuristettua luomukookosöljyä
1 prk Ehrmann rahkaa (á 250 g)
Banaanilettujen ohjeen bongasin jo muutama tovi sitten Fit-lehdestä ja sittemmin kyseisten lettujen ohjeita on ilmestynyt useampaankin blogiin. Alkuperäisen ohjeen mukaan lettuihin laitettiin 2 banaania ja 4 munaa, mutta Koivulehdon jääkaapista löytyi vain kolme kananmunaa, joten tein letut hiukan ohjetta soveltaen.
Banaaniletut:
3 luomukananmunaa
3 luomubanaania
1-2 tl vaniljasokeria
hyppysellinen vuorisuolaa
voita tai kylmäpuristettua kookosöljyä paistamiseen
Laita kulhoon kananmunat, banaanit sekä vaniljasokeri ja suola. Hienonna ainekset sauvasekoittimen avulla tasaiseksi taikinaksi. Paista letut pannulla kullanruskeiksi.
Nämä letut ovat mainioita, mikäli tykkää banaanin mausta. Ne maistuvat aamupalalla, välipalalla tai vaikka herkkupalaksi kahvin kylkeen.
Nyt ulos nauttimaan kesästä, mukavaa viikonloppua!
Sandra*
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti