f

24.5.2014

Etelän hedelmiä

Koivulehdossa kaikki marjat on syöty pakastimesta ja uutta satoa jo odotellaan innokkaana. Itseasiassa taitaa pakastimestamme löytyä vielä muutama pussi puolukoita ja karpaloita, mutta ajattelin keitellä ne hilloksi. Puolukkahilloa Koivulehdossa menee mukavasti esimerkiksi pinaattilettujen kaverina, joten sillä tavalla ne tulevat varmasti syödyksi.

Marjojen vähyyden takia Koivulehdon lauantaiaamiaisella nautittiin marjasmoothien sijaan mango-appelsiinismoothieta ja banaanilettuja. Aamupuuro, paahdettua leipää, smoothieta sekä lettuja, siinä kattaus joka taatusti pitää nälän loitolla ja jaksamme koko perheen voimin puuhailla ulkosalla kesäilmasta nauttien. Aikuiset toki tarvitsivat vielä pari mukillista luomukahvia käynnistyäkseen uuteen päivään.





Vihertävä mango-appelsiinismoothie Sandran tapaan:

1 pss pakastettuja mangokuutioita (á 300 g)
6 pientä luomuappelsiinia
kiehautettua ja hiukan jäähtynyttä vettä
kourallinen tuoreita herneenversoja
kourallinen tuoreita mintun oksia
1/2-1 rkl suomalaista hunajaa
1/2-1 tl kylmäpuristettua luomukookosöljyä
1 prk Ehrmann rahkaa (á 250 g)





Laita tehosekoittimen kannuun mangokuutiot, hiukan vettä sekä appelsiinit ja pyöritä ainekset juoksevaksi seokseksi. Lisää loput ainekset ja pyöritä ainekset sametinpehmeäksi smoothieksi. Lisää vettä vähän kerrallaan, jotta saat omaan makuusi sopivan koostumuksen. Voit tietysti käyttää nesteenä muutakin kuin vettä, esimerkiksi kauramaitoa tai mantelimaitoa.






Banaanilettujen ohjeen bongasin jo muutama tovi sitten Fit-lehdestä ja sittemmin kyseisten lettujen ohjeita on ilmestynyt useampaankin blogiin. Alkuperäisen ohjeen mukaan lettuihin laitettiin 2 banaania ja 4 munaa, mutta Koivulehdon jääkaapista löytyi vain kolme kananmunaa, joten tein letut hiukan ohjetta soveltaen.




























Banaaniletut:

3 luomukananmunaa
3 luomubanaania
1-2 tl vaniljasokeria
hyppysellinen vuorisuolaa

voita tai kylmäpuristettua kookosöljyä paistamiseen

Laita kulhoon kananmunat, banaanit sekä vaniljasokeri ja suola. Hienonna ainekset sauvasekoittimen avulla tasaiseksi taikinaksi. Paista letut pannulla kullanruskeiksi.

Nämä letut ovat mainioita, mikäli tykkää banaanin mausta. Ne maistuvat aamupalalla, välipalalla tai vaikka herkkupalaksi kahvin kylkeen.











Nyt ulos nauttimaan kesästä, mukavaa viikonloppua!
Sandra*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti