f

7.4.2014

Lentsikat-synttäreiden juhlahumua

Poikamme toiveesta järjestimme hänelle synttärit Lentsikat-teeman mukaisesti. Aikomuksistani huolimatta juhlien suunnittelu jäi minulla kiireiden vuoksi viime tippaan, ja toteutuspuoli oli ajan puutteessa yksinkertaistettava laajoista suunnitelmistani huolimatta. 

Huolimatta siitä, että kaikki äidin suunnitelmat eivät toteutuneet, poika oli juhlistaan innoissaan. Iloinen ja Lentsikat-tunnelmasta onnellinen lapsi on paras kiitos, minkä vanhemmat voivat järjestämisurakastaan saada!





Julisteen löysimme sattumalta Prismasta, kun olimme ruokaostoksilla. Juliste siirretään juhlapaikalta sankarin sängyn viereen, kun edustustehtävä on suoritettu. Koristeiden askartelemisesta täytyi ajan puutteen vuoksi luopua, mutta onneksi kaupasta löytyi aiheeseen sopivia servettejä sekä pahvilautasia, joilla saimme luotua Lentsikat-maailmasta palasen kotiimme.






Lentsikat-pahvilautasista tein viirin, jonka kiinnitin seinällä olevaan peiliin, ja muutaman lautasen kiinnitin kaksipuolisella teipillä kaapin oveen. Kakku meillä syötiin oikeilta lautasilta, joten näihin koristeisiin riitti yksi paketti kertakäyttölautasia. 

Keittiön ikkunaan tein "verhon" Lentsikat-aiheisesta lahjapaperista.

Lentsikat-servettejä ostimme myös yhden paketin ja tein niistä pari viiriä tunnelmaa tuomaan. 




















































Ilmapallot ja serpenttiinit ostimme Lentsikat-värimaailmaan sopiviksi.

Herkkupöytään väkersin vaahtokarkeista Lentsikat-hahmo Dustyn "nokan", eli lentokoneen etupotkurin. Dippasin vaahtokarkin toisen pään valkosuklaaseen jonka värjäsin sinisellä elintarvikevärillä. Kick-patukasta muotoilin potkurin siivet ja hedelmäkarkki sai toimia keskiönä. Lapset olivat näistä innoissaan!




























Lentsikat lentävät taivaalla korkealla pilvien luona, joten pilvenmuotoiset keksit sopivat teemaan loistavasti. 

Leivoin Fantasiapipareiden ohjeella sitruunan makuisia keksejä. Tein itse pilvenmuotoisen muotin voipaperista ja veitsen avulla muotoilin kaulitusta taikinasta pilvenhattaroita. Asetin pellille grillitikut ja kiinnitin pilvenhattaran tikun tylppään päähän. Paistoin keksit ohjeen mukaan 200 asteessa noin 5-6 minuuttia. Kuorrutin keksit valkosuklaalla. Sitruunan ja valkosuklaan makuliitto on taivaallinen.


























Asettelin vaahtokarkit ja keksit maljakkoihin. Maljakon pohjalle rutistelin voipaperia, johon grillitikut oli helppo tökätä. Tarjoiltuani keksit ja vaahtokarkit lapsille pyysin heitä ottamaan keksin tai vaahtokarkin käteensä ja otin heiltä samantien terävän grillitikun pois. Maljakot olivat söpö somistus herkkupöytään.





Idean pilvenmuotoisiin kekseihin sekä etupotkuri-vaahtiksiin sain selailtuani lukemattomia sivuja Lentsikat-maailmaan liittyen. Toteutuksen suunnittelin itse enkä valitettavasti muista miltä sivulta nämä ideat huomasin.

Ohjelmanumeroksi suunnittelimme karkkikaupan, josta lapset saivat käydä "ostamassa" karkkia omiin kippoihinsa. Kipot tein muovimukeista, joihin kiinnitin kuumaliiman avulla piipunrassin kahvaksi. Lasten oli helppo kantaa karkkikippoa sekä ottaa sieltä karkki suuhunsa.

























Herra Hulabaloo kyhäsi pienen kehikon kioskille, ja kiireessä teimme väriteeman mukaisista kartongeista kioskille seinät. Karkkikioski oli hauska leikki lapsille, ja jokainen sai kulkea karkkikipponsa kanssa pitkin taloa leikkien mukaan eikä kenenkään tarvinnut juosta edestakaisin karkkia hakemaan.


























Lastensynttäreille tein jäätelökakun, joka teki ilahduttavasti kauppansa ja jokainen lapsi söi palasen. Tein muutaman muutoksen "Virallisen päivän jäätelökakkuun" (nimi toimii linkkinä ohjeeseen). Jäätelökakun pohjaksi leivoin suklaisen, kahden munan kakkupohjan ja jäätelökerrosten väliin ripottelin maitosuklaamurskaa puolikkaan suklaalevyn verran. Kakun päälle ripottelin maitosuklaa- ja valkosuklaamurskaa sekä minivaahtokarkkeja. 

Jäätelökakun lisäksi herkkupöydässä oli myös vaniljanmakuisia minimuffinsseja sitruunakuorrutteella sekä keksilajitelma.






Kummisynttäreille leivoin kahvipöytään myös jauhelihapiirakan sekä Britan tortun. Herkut syötiin suurimmaksi osaksi parempiin suihin, ja sen parempaa kiitosta ei leipuri voi saada!









Humuhumuterveisin Sandra*

4 kommenttia:

  1. Ihanan värikkäät juhlat! Ja mitkä antimet! Pilvenhattaran muotoiset piparit ovat kerrassaan hurmaavan näköisiä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitoskiitos! Itsekin ihastuin pilvenhattarapipareihin, ne kävisivät vaikka mihin juhliin. Hääjuhlissakin tuollainen asetelma olisi soma koriste herkkupöytään. Ideaa voisi jalostaa pidemmälle ja tehdä hääjuhlaan sydänpipareita, jotka kuorrutetaan vaaleanpunaiseksi värjätyllä valkosuklaalla. ;))

    VastaaPoista
  3. Synttärit olivat kyllä aivan mahtavasti järjestetty ja koristelut ja tarjottavat olivat jälleen kerran aivan upeat ja tosi herkulliset;)) t. Mummu

    VastaaPoista