Eräänä arki-iltana siirtymisaika perheenjäsenten menoihin oli jälleen niukka, ja ruokaa piti saada pöytään ripeästi. Päätin hetken mielijohteesta tehdä peruna-kukkakaalimuusia ja sitruunaista lohikastiketta.
Tarkkaa reseptiä minulla ei tähän ruokaan ole, mutta suurinpiirtein näin sen tein.
Kuori ja lohko luomuperunat. Laita perunat kattilaan ja lisää vettä niin, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Pese huolellisesti luomukukkakaali, paloittele se ja lisää kattilaan perunoiden päälle. Mausta keitinvesi suolalla.
Perunoiden ja kukkakaalin ollessa kypsiä kaada keitinvesi pois, mutta säästä vettä parin desin verran mukiin. Lisää kuumien perunoiden ja kukkakaalin sekaan pari ruokalusikallista voita ja survo perunasurvimella potut ja kukkakaali muusiksi. Lisää keitinvettä tarpeen mukaan oikeanlaisen muusikoostumuksen aikaansaamiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai voita.
Laita kastikekattilan pohjalle voita ja kuullota siinä 2-3 pilkottua sipulia. Lisää kattilaan paloiteltu lohi ja pyöräytä sievästi muutaman kerran. Lisää kattilaan 2-4 dl kuohukermaa sekä 1/2–1 sitruunan mehu, mausta suolalla, mustapippurilla sekä tillillä. Anna hautua kunnes kypsää, noin 10-20 minuuttia. Tarjoile ja nauti!
Arkiruokaterkuin Sandra*
Kyllä tätä voi vieraillekin tarjota, varmasti kaikki tykkäävät tästä!
VastaaPoistaTarkoitatko itseäsi? Voin aivan hyvin tehdä tätä, kun olette seuraavan kerran tulossa kylään. ;))
VastaaPoistaVoi kiitos! :)
PoistaSitähän sää kysyit? :))
VastaaPoistaOnpa hyvän näköistä - varmaan myös maukasta;)
VastaaPoistaKiitos! :)
VastaaPoista