f

8.4.2014

Arjen pikainen lohiruoka

Ostamme usein kaupasta isomman lohifileen tai kokonaisen lohen, jonka perkaamme ja pakastamme sopivina annospaloina. Lohiruoka on ihanaa, ja se valmistuu nopeasti. Voisi jopa sanoa, että se on terveellistä pikaruokaa! Kalaruuat ovat perheemme ja erityisesti lastemme suurinta herkkua.

Eräänä arki-iltana siirtymisaika perheenjäsenten menoihin oli jälleen niukka, ja ruokaa piti saada pöytään ripeästi. Päätin hetken mielijohteesta tehdä peruna-kukkakaalimuusia ja sitruunaista lohikastiketta. 



























Tarkkaa reseptiä minulla ei tähän ruokaan ole, mutta suurinpiirtein näin sen tein.

Kuori ja lohko luomuperunat. Laita perunat kattilaan ja lisää vettä niin, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Pese huolellisesti luomukukkakaali, paloittele se ja lisää kattilaan perunoiden päälle. Mausta keitinvesi suolalla. 
 Perunoiden ja kukkakaalin ollessa kypsiä kaada keitinvesi pois, mutta säästä vettä parin desin verran mukiin. Lisää kuumien perunoiden ja kukkakaalin sekaan pari ruokalusikallista voita ja survo perunasurvimella potut ja kukkakaali muusiksi. Lisää keitinvettä tarpeen mukaan oikeanlaisen muusikoostumuksen aikaansaamiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai voita.

Laita kastikekattilan pohjalle voita ja kuullota siinä 2-3 pilkottua sipulia. Lisää kattilaan paloiteltu lohi ja pyöräytä sievästi muutaman kerran. Lisää kattilaan 2-4 dl kuohukermaa sekä 1/2–1 sitruunan mehu, mausta suolalla, mustapippurilla sekä tillillä. Anna hautua kunnes kypsää, noin 10-20 minuuttia. Tarjoile ja nauti! 


Tällä kertaa lisäsin lohen suoraan pakastimesta kastikkeeseen sulamaan ja kypsymään. Lapset tykkäsivät ruuasta kovasti, ja se ilahduttaa äitikokkia joka kerta yhtä suuresti!




























Arkiruokaterkuin Sandra*


6 kommenttia:

  1. Kyllä tätä voi vieraillekin tarjota, varmasti kaikki tykkäävät tästä!

    VastaaPoista
  2. Tarkoitatko itseäsi? Voin aivan hyvin tehdä tätä, kun olette seuraavan kerran tulossa kylään. ;))

    VastaaPoista
  3. Sitähän sää kysyit? :))

    VastaaPoista
  4. Onpa hyvän näköistä - varmaan myös maukasta;)

    VastaaPoista