f

23.3.2014

Sunnuntaibrunssi Koivulehdossa

Minä rakastan viikonloppuaamujen aamupalahetkiä! Kiireetön hetki rakkaiden seurassa ihanien aamupalaherkkujen parissa on mielestäni paras tapa aloittaa vapaapäivä. 

Koivulehdossa sunnuntaibrunssi nautittiin upeiden auringonsäteiden valossa. Sillä aikaa kun lapset söivät aamupuurojansa, mies hurautti marjasmoothien, ja minä pyöräytin aamupalapöytään kinkkupiirakan ja paistoin croissantteja. Kaupan pakastealtaasta löytyy ihania croissantteja, joita ostan aika usein kotipakastimeemme odottamaan brunssihetkiä. 























































Koivulehdossa marjasmoothie tehdään totutulla tavalla fiiliksen mukaan. Pakastimesta valitaan muutamia marjalaatuja tehosekoittimen kannu melkein täyteen. Kiehautettua ja hiukan jäähdytettyä vettä lisätään jäisten marjojen päälle ja hurautetaan tehosekoitin käyntiin. Vettä lisätään tarpeen mukaan, kunnes oikeanlainen juokseva koostumus on saavutettu. 
Lisätään marjaseoksen joukkoon purkillinen rahkaa ja makeutetaan smoothie hunajalla tai intiaanisokerilla. Smoothien voi antaa hetken aikaa seisahtaa huoneenlämmössä, sillä se on hyvin kylmää jäisten marjojen takia.



























































Erään sunnuntaiaamun ex tempore -kinkkupiirakka:

Pohjan tein tutulla reseptillä, jonka olen julkaissut jo aiemassa tonnikalapiirakka-postauksessani.

Pohja:
100g voita
1 dl Sunnuntai Tumma Gluteeniton Jauhoseos (minä laitoin tätä 2 dl)
2 dl Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseos (minä laitoin tätä 1 dl)
1 dl juustoraastetta
1 1/2 dl vettä

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita pehmeä voi, jauhoseokset, juustoraaste ja vesi keskenään. Painele taikina jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmista täyte.

Täyte:

kinkkuleikkeleitä kuutioituna oman maun mukaan
(minä käytin Snellmannin perhekinkkuleikkeleitä)
2 luomusipulia
(myös paprika sopisi kivasti kinkkupiirakkaan, mutta meillä ei ollut paprikaa.)
3 luomumunaa
2 dl kuohukermaa
suolaa ja mustapippuria


Päälle juustoraastetta

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä piirakkapohjan päälle, ripottele päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa 30 minuuttia.












Leppoisat sunnuntaiterveiset teille muutamille ihanille lukijoilleni! :)


Sandra*



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti