f

28.3.2014

Moussaka Sandran tapaan

Tiistaina meillä tarjoiltiin päivällisruokana moussakaa. Moussaka sai kaipaamaansa arvostusta karppausbuumin alkuhuumassa, jolloin kyseisen ruokalajin ohjeita tupsahteli useammastakin suunnasta. Myös meidän keittiössämme kokeiltiin tuolloin erikoiselta kuulostavaa kesäkurpitsaruokaa, jonka makuun me kaikki ihastuimme. Moussaka tuli jäädäkseen Koivulehdon ruokavalikoimaan, ja siihen on ajan saatossa muotoutunut meidän vaatimuksiimme sopiva oma resepti. 

Moussakareseptejä löytyy niitäkin lukuisia sekä blogimaailmasta että ruokakirjoista. Koivulehdon moussaka on saanut vaikutteita useista eri resepteistä ja sitä on muokattu perheemme makuun sopivaksi. Fiiliksen mukaan tehtävät muutokset reseptiin ovat sallittuja ja itseasiassa jopa toivottuja. Moussaka on loistava tapa sekin lisätä ruokavalioon monipuolisemmin kasviksia. 






Moussaka Koivulehdossa tehdään näin:

400 g jauhelihaa
2-3 luomusipulia
2-3 luomutomaattia
suolaa, mustapippuria, oreganoa
2-3 luomukesäkurpitsaa
2 luomumunakoisoa
1 pss Valion emmentaljuustoraastetta
1-2 prk kuohukermaa (à 2 dl)
Ruskista jauheliha, lisää pannulle sipulit ja tomaatit. Kääntele seosta muutaman kerran ja mausta makusi mukaan suolalla, pippurilla ja oreganolla. Jauhelihaseoksen voi tässä vaiheessa maustaa voimakkaasti, koska kesäkurpitsat ja munakoisot imevät suolaa itseensä kypsennyksen aikana. 

Pese ja kuutioi kesäkurpitsat ja munakoisot. Koivulehdossa on tapana kuutioida kesäkurpitsat ja munakoisot melko pieniksi kuutioiksi, jolloin kypsennysaika hiukan lyhenee, ja lasten on helpompi syödä kasvikset pienempinä paloina. Voit tietysti tehdä kasviksista sen kokoisia ja muotoisia kuin haluat. Saat esimerkiksi lasagnetyyppisen ruoan, kun siivutat kesäkurpitsat ja munakoisot ja ladot siivut lasagnelevyjen tapaan uunivuokaan.

Laita puolet kesäkurpitsa- ja munakoisokuutioista uunivuokaan ja levitä jauhelihaseos niiden päälle. Levitä jauhelihaseoksen päälle juustoraaste ja lisää loput kesäkurpitsa- ja munakoisokuutiot uunivuokaan. Kaada kaksi purkillista kermaa vuokaan ja laita se uuniin. Paista 200 asteessa, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Koivulehdossa moussakaa kypsennetään 50–60 minuuttia. 




























Kasviksista tulee kypsennyksen aikana runsaasti nestettä, jolloin neste saattaa kypsennyksen aikana kiehua yli ja sotkea uunin pohjan. Koivulehdossa laitan moussakavuoan leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, jolloin uuninpohja säilyy siistinä.








Terveisiä tiistailta!

Sandra*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti