f

11.9.2019

Itse on itseään rakastettava ja sininen nice cream



*Sympaattiset kookoskulhot ja kookoslusikat saatu bloginäkyvyyttä vastaan*




































Tänään syntyi syvempiä pohdintoja nice cream -kulhollisen äärellä, kun tajusin, että itse se on itseään rakastettava ja sillä luotava elämänsä perusta. Ensin on rakastettava itseään, jotta voi antaa rakkautta ja ennen kaikkea, jotta pystyy vastaanottamaan rakkautta. 

Itsensä rakastaminen on itsensä hyväksymistä ja itsensä arvostamista ja näin ollen täysin eri asia kuin itserakkaus. Itsensä rakastaminen on myös rajojen laittamista sille, että millaista kohtelua on valmis vastaanottamaan niin muilta ihmisiltä mutta ennen kaikkea itseltään. Kuinka kohtelet itseäsi ja kehoasi? Kuunteletko itseäsi, intuitiotasi tai kehosi viestejä? Elätkö elämääsi muiden toiveiden mukaisesti vai tunnistatko mitkä ovat sinun haaveesi ja unelmasi?

Itsensä rakastaminen liittyy vahvasti myös vastaanottamiseen ja kuinka valmis on vastaanottamaan elämäänsä toivomaansa hyvää. Usein sanotaan, että pyydä niin saat. Siihen lisäisin huomiona ainakin itselleni, että salli itsesi myös ottaa vastaan. Kun rakastat itseäsi koet olevasi kaiken hyvän arvoinen ja sitä kautta valmis ottamaan vastaan kaiken sen hyvän, josta haaveilet. Toisaalta, kun rakastat itseäsi, haluat myös antaa rakkautta ja jakaa hyvää maailmaan. 

Uskoisin, että itsensä rakastaminen on useimmilla meillä oppimisprosessi, joka vaatii meiltä aikaa, huomiota, rakkautta ja valmiutta pysähtyä itsensä, elämänsä, tilanteiden ja tapahtumien äärelle pohtimaan, mitä tämä tapahtuma tai tilanne haluaa minun oivaltavan itsessäni. 

Luulen, että yksi tärkeimmistä opeista elämässä on se, että oppisimme rakastamaan itseämme ehdoitta juuri sellaisena kuin olemme ilman saavutuksia, titteleitä, osaamista tai vaikka omaisuutta. Että oppisi rakastamaan itseään silloinkin jos kaikki ulkoiset saavutukset lakkaisivat olemasta. 

Koen, että itsensä rakastaminen on myös rohkeutta olla oma itsensä. “Ole se valo joka olet” on Kirsi Ranto kirjoittanut ja tänään sisäistin tämän lauseen merkityksen ihan uudella tasolla. Ole rohkea ja anna sisäisen valosi loistaa juuri sellaisena ja juuri niin kirkkaana kuin sen on tarkoituskin olla. Tätä minä opettelen vieläkin. Opettelen rakastamaan itseäni ehdoitta ja olemaan rohkea piilottamatta sitä valoa mikä minun on tarkoitus olla. 




























Tämä sininen nice cream lähti ajatuksesta, että halusin tarjota itselleni ja perheelleni jotain hyvän mielen herkuttelua hyvän mielen kookoskulhoista ilman lisäaineita ja ilman lisättyä valkoista sokeria. 


Sandran sininen nice cream suloisista kookoskulhoista

5 annosta

5–6 viipaloitua ja jäädytettyä luomubanaania, keskimäärin yksi banaani per henkilö
1–2 rkl valitsemaasi kasvimaitoa
1–1 1/2 tl sinistä spirulinajauhetta
(vaniljajauhetta)

Halutessasi voit laittaa mukaan vielä kourallisen pakastettuja mangokuutioita. 

Nice cream vaatii siis ennakkovalmisteluja, sillä kyseinen jätskinkorvike tehdään jäädytetyistä banaaneista. Voit siis edellisenä päivänä viipaloida banaanit ohuiksi viipaleiksi ja laittaa ne pussissa pakkaseen odottamaan jäätymistä. 

Aseta jäädytetyt banaaniviipaleet ja mahdolliset mangoviipaleet tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon ja anna niiden sulaa hetken aikaa. Lisää loputkin ainesosat mukaan ja surauta aineksista pehmismäinen nice cream. 






























Kookoskulhoista kookoslusikoilla syöty nice cream maistui erityisen hyvältä, sillä olen tavattoman ihastunut näihin hyvin näyttäviin kookosastioihin, jotka sain Tuisa Oy:n Tuijalta testiin. 

Kookoskulhot ja -lusikat on valmistettu täysin luonnonmateriaaleista ilman kemikaaleja, ja mielestäni ne ovat oivallinen vaihtoehto muovisille vastikkeilleen. Kookoskulho on myös ekologinen vaihtoehto, sillä kun maailmassa tuotetaan kookosvettä ja kookosöljyä satoja miljoonia litroja vuodessa päätyvät nämä kookospähkinän kuoret suurimmaksi osaksi jätteeksi. 

Tuisa Oy:n kookoskulhot valmistetaan pienessä taiwanilaisessa kylässä. Kookoskulhot ovat elintärkeä elinkeino kylän perheille sekä naisten työllistymiselle. Ostamalla Tuisan kookoskulhon tuet sekä ympäristöä että pienen taiwanilaisen kylän yhteisöä. 

On kuitenkin huomattava, että kookosastioita ei saa laittaa mikroon, uuniin, astianpesukoneeseen tai pakastimeen ja astiat on pestävä käsin miedolla pesuaineella ja lämpimällä vedellä. Kookosastiat ovat pitkäikäisiä, kun käytät niitä ohjeiden mukaan ja hoidat niitä öljyämällä ne kookosöljyllä aina 10. käyttökerran jälkeen. 































Tuisan kookoskulhot ja -lusikat, suolalyhdyt ja muut ihanuudet löydät Tuisa Oy:n verkkokaupasta, jonne pääset klikkaamalla tästä. 





Sydänterveisin Sandra*



2 kommenttia:

  1. Pitkästä aikaa pääsin lukemaan ihanaa blogiasi. Nämä mietteet itsensä rakastamisesta iski niin sisimpään. Yhden ystävän kanssa juurikin samaa pohdittiin hetki sitten. Tämä "lamppu syttyi" olo oli vahva. Sä osasit niin pukea sen sanoiksi. Me ollaan omien elämiemme hallitsijoita...ja mikä tärkeintä että itse ottaa vastuun ja pitää itsestään huolta! Juuri se mahdollistaa toisista hyvästä pitämisen. Kiitos että oot ottanut askeleen ja puhut ihanista ajatuksistas

    VastaaPoista
  2. <3 Lämmin kiitos kauniista kommentistasi!

    VastaaPoista