f

27.1.2017

Weekendsafkaa perjantain kunniaksi

Ihana perjantai on täällä, minun mielestäni paras päivä viikossa. Perjantaissa parasta on laskeutua viikonlopun viettoon herkullisen weekendsafkan eli fredagsmysin merkeissä. Aika usein meillä on pitsaperjantai, ja pitsaa tehdään vaihtelevilla resepteillä ja täytteillä. Pitsaa on kuitenkin tehty Koivulehdossa sen verran usein, että välillä on tarpeen miettiä muita vaihtoehtoja. Superherkullinen vaihtoehto viime viikon perjantailta on nachovuoka. Mielestäni herkullisimman nachovuoan saa aikaiseksi kun tekee itse kastikkeet omaan makuun. Juustokastiketta en tällä kertaa ehtinyt tehdä, mutta onneksi siihen löytyy oivallinen vaihtoehto Valion tuotevalikoimista. Kylkeen tietysti salaattia ja avokadoa raikkaudeksi, plus hiukan smetanaa tai ranskankermaa.


















Perjantai-illan nachovuoka Koivulehdossa:

6-8 annosta

400g possun jauhelihaa
3–4 luomupunasipulia
2 luomuvalkosipulin kynttä
2 punaista paprikaa
2 prk Mutti -tomaattimurskaa
1 prk GoGreen -luomukidneypapuja
(myös GoGreen -luomumaissi sopisi tähän ruokaan)
1 puntti tuoretta persiljaa
1 punainen, mieto chili tai jotain tulisempaa niille, jotka sitä kaipaavat
suolaa, pippuria, chilijauhetta, paprikajauhetta, oreganoa ja juustokuminaa

maissilastuja eli nachoja (meillä oli sellainen iso pussi)
juustoraastetta
Valio Koskenlaskija Ruoka cheddar -juustovalmiste
smetanaa


Kuori ja kuutio sipulit, huuhtele ja pilko paprikat. Kypsennä jauheliha paistinpannulla ja lisää sipulit ja paprikat mukaan kypsymään pariksi minuutiksi. Lisää joukkoon mausteet, tomaattimurska ja pavut sekä huuhdeltu ja hienoksi pilkottu chili. Anna kastikkeen kiehua sievästi jonkin aikaa ja maistele onko suola ja maustetaso kohdillaan. Lisää kastikkeeseen vielä huuhdeltu ja hienonnettu persilja ja nosta pannu pois kuumalta levyltä.

Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Laita laakean uunivuoan pohjalle noin puolet jauhelihakastikkeesta ja valuta sen päälle Valio Koskenlaskija Ruoka cheddar -juustokastiketta. Halutessasi voit ripotella vielä juustoraastettakin kastikkeen päälle. Tämän jälkeen lado noin puolet nacho-lastuista kastikkeen päälle. Lisää nachojen päälle loput jauhelihakastikkeesta ja valuta sen päälle hiukan juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Gratinoi nachovuokaa uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia.

Tarjoile nachovuoan kanssa juustokastiketta ja smetanaa tai ranskankermaa sekä avokadoa ja salaattia. Nauti myyssäyksestä.































Mukavaa viikonloppua tyypit!


Sandra*


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti