Perjantai-illan nachovuoka Koivulehdossa:
6-8 annosta
6-8 annosta
400g possun jauhelihaa
3–4 luomupunasipulia
2 luomuvalkosipulin kynttä
2 punaista paprikaa
2 prk Mutti -tomaattimurskaa
1 prk GoGreen -luomukidneypapuja
(myös GoGreen -luomumaissi sopisi tähän ruokaan)
(myös GoGreen -luomumaissi sopisi tähän ruokaan)
1 puntti tuoretta persiljaa
1 punainen, mieto chili tai jotain tulisempaa niille, jotka sitä kaipaavat
suolaa, pippuria, chilijauhetta, paprikajauhetta, oreganoa ja juustokuminaa
maissilastuja eli nachoja (meillä oli sellainen iso pussi)
juustoraastetta
Valio Koskenlaskija Ruoka cheddar -juustovalmiste
smetanaa
Kuori ja kuutio sipulit, huuhtele ja pilko paprikat. Kypsennä jauheliha paistinpannulla ja lisää sipulit ja paprikat mukaan kypsymään pariksi minuutiksi. Lisää joukkoon mausteet, tomaattimurska ja pavut sekä huuhdeltu ja hienoksi pilkottu chili. Anna kastikkeen kiehua sievästi jonkin aikaa ja maistele onko suola ja maustetaso kohdillaan. Lisää kastikkeeseen vielä huuhdeltu ja hienonnettu persilja ja nosta pannu pois kuumalta levyltä.
Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Laita laakean uunivuoan pohjalle noin puolet jauhelihakastikkeesta ja valuta sen päälle Valio Koskenlaskija Ruoka cheddar -juustokastiketta. Halutessasi voit ripotella vielä juustoraastettakin kastikkeen päälle. Tämän jälkeen lado noin puolet nacho-lastuista kastikkeen päälle. Lisää nachojen päälle loput jauhelihakastikkeesta ja valuta sen päälle hiukan juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Gratinoi nachovuokaa uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia.
Tarjoile nachovuoan kanssa juustokastiketta ja smetanaa tai ranskankermaa sekä avokadoa ja salaattia. Nauti myyssäyksestä.
Kuori ja kuutio sipulit, huuhtele ja pilko paprikat. Kypsennä jauheliha paistinpannulla ja lisää sipulit ja paprikat mukaan kypsymään pariksi minuutiksi. Lisää joukkoon mausteet, tomaattimurska ja pavut sekä huuhdeltu ja hienoksi pilkottu chili. Anna kastikkeen kiehua sievästi jonkin aikaa ja maistele onko suola ja maustetaso kohdillaan. Lisää kastikkeeseen vielä huuhdeltu ja hienonnettu persilja ja nosta pannu pois kuumalta levyltä.
Laita uuni lämpiämään 250 asteeseen. Laita laakean uunivuoan pohjalle noin puolet jauhelihakastikkeesta ja valuta sen päälle Valio Koskenlaskija Ruoka cheddar -juustokastiketta. Halutessasi voit ripotella vielä juustoraastettakin kastikkeen päälle. Tämän jälkeen lado noin puolet nacho-lastuista kastikkeen päälle. Lisää nachojen päälle loput jauhelihakastikkeesta ja valuta sen päälle hiukan juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Gratinoi nachovuokaa uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia.
Tarjoile nachovuoan kanssa juustokastiketta ja smetanaa tai ranskankermaa sekä avokadoa ja salaattia. Nauti myyssäyksestä.
Mukavaa viikonloppua tyypit!
Sandra*
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti