f

28.10.2016

Halloween-tunnelmia

Olemme viettäneet lasten kanssa syyslomaa ja ladanneet akkuja todella kiireisen syksyn jälkeen. Ensi viikolla olemme jo marraskuussa ja tuntuu jo, että joulun fiilis ja tunnelma alkaa pikkuhiljaa heräillä. Se tuntuu jotenkin lohduttavalta.

Olen joulutunnelman kanssa pihistelijä ja viljelen tunnelman kohottajia maltillisesti marraskuun puolella. Kynttilät tuovat kuitenkin oikeanlaista rauhoittavaa tunnelmaa ja kynttilät ovatkin loistaneet valoaan pimeyden keskelle Koivulehdossa jo tovin.




































Valoa pimeyden keskelle tuo myös lähestyvä Halloween ja kokosinkin teille tunnelmakuvia pari vuotta sitten juhlituista Halloween-teemaisista synttärijuhlista.

























































Yllättävän näyttävät koristeet askartelin koivunoksista, joihin solmin roikkumaan kartongista leikattuja kuvioita. Mustat lepakot, valkoiset haamut ja oranssit kurpitsat roikkuivat koivunoksasta ja niiden heiluva liike antoi tunnelmalle lisää ulottuvuutta. Keräsin koivunoksat maasta, sillä syysmyrskyt pitivät kyllä huolen, että kuivuneita koivunoksia oli pihamaallamme runsaasti. Silloisesta Tiimarista ostin pienen pussin tekohämähäkinseittiä, jota levitimme keittiön lampun ympärille, herkkupöydän päälle. Pienet muoviset hämähäkit kuuluivat seittipakettiin mukaan ja ne olivat hauskan näköisiä.































Pahvista leikkaamani kuviot elävöittivät myös seitillä kuorrutettua keittiön lamppua ja ne heiluivat kivasti herkkupöydän yllä, jossa tarjolla oli muutamia teemaan sopivia leivonnaisia.


















































Synttärikakun kokosin sopivan kokoiseen kulhoon, jotta sain kakkuun hiukan kurpitsan pyöreyttä aikaiseksi. Leivoin kaksi kääretorttupohjaa ja leikkasin niistä kulhoon sopivat pyöreät palat. Täytteenä kakussa oli mansikkahillo ja vaniljalla maustettu kermavaahto. Kakun kuorrutin värjätyllä kermavaahdolla, sillä harvoin lapset tykkäävät kakusta, joka on kuorrutettu marsipaanilla. Värjäsin kermavaahdon oranssilla elintarvikevärillä ja mustat kuviot tein parista Kick-patukasta, joka on tarpeeksi pehmeää kaulittavaksi. Kaulitsin Kick-patukasta litteän levyn ja leikkasin tarvittavat kuviot veitsellä. Kannattaa käyttää alustana silikonista leivinalustaa tai leivinpaperia. Levystä ei kannata kaulita liian ohutta, sillä muuten kuvioiden siirtäminen alustalta on hankalaa.




Nämä hauskat hemmot ilostuttivat herkuttelijoita veikeydellään. Hämähäkkimuffinsseihin idean löysin K-ruoka.fi -sivustolta, ja tässä on suora linkki Halloween muffineihin. Haamukuppikakkujen ohjeen löysin Gummeruksen kustantamasta Kuppikakut -kirjasta. Leivoin näistä hemmoista sellaiset pienet suupalan kokoiset herkut, sillä ne ovat mielestäni kivoja herkkupöydässä, jossa tarjolla on monenlaista syömistä.




Kurpitsalyhdyt ovat tärkeä osa Halloween-tunnelmaa, ja koska en saanut oikeaa kurpitsaa kaiverrettavaksi, askartelin meille pari Halloween-kurpitsaa oranssista aaltopahvista. Leikkasin siis oranssista aaltopahvista kaksi oikean kokoista ja näköistä kurpitsaa yhtä lyhtyä kohden. Teippasin siististi pahviset kurpitsakuvat ison lasipurkin molemmin puolin ja laitoin lasipurkin sisälle kynttilän palamaan. Kannattaa harkita tarkkaan millaista kynttilää käyttää, suosittelen ulkolyhtyihin suunniteltuja kynttilöitä. Kynttilä ei saa olla liian iso, jotta se varmasti pysyy lasipurkin suojassa. Muista noudattaa varovaisuutta kynttilöiden kanssa.















































Karmivin tunnelmaterveisin


Sanda*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti